Asgari Ücret Zammı Ne Zaman Açıklanacak? 2023 Asgari Ücret İçin Teklif Belli Oldu!

Asgari Ücret Zammı Ne Zaman Açıklanacak? 2023 Asgari Ücret İçin Teklif Belli Oldu!
Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 3. toplantısı dün gerçekleşti. Toplantısı öncesinde geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, üçüncü toplantıda uzlaşmaya varılmasını...

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 3. toplantısı dün gerçekleşti. Toplantısı öncesinde geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, üçüncü toplantıda uzlaşmaya varılmasını beklediğini belirtmişti. Bu nedenle, dün gerçekleşen toplantıyı milyonlarca kişi heyecanla takip etti.

Asgari Ücret Zammı Ne Zaman Açıklanacak?

Asgari Ücret zammının belirlenmesi için geçtiğimiz yıl 4 defa toplantı yapılmıştı. 2023 yılı asgari ücret tutarının belirlenmesi için bu yıl da 4 defa toplantı yapılabilir. Bu kapsamda, asgari ücret zammının ne zaman açıklanacağına dair bilgi verilmese de 26 Aralık tarihinde gerçekleşecek Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklama yapacağı iddia ediliyor.

2023 Asgari Ücret Teklifi!

Asgari ücret zammının açıklanması için heyecanlı bekleyiş devam ederken Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısının ardından asgari ücret için resmi tekliflerini açıkladı. Atalay, asgari ücretin 9.000 TL olması gerektiğini belirtti. Asgari ücretin 9.000 TL olması durumunda, temmuz ayına göre yüzde 64, ocak ayına göre ise yüzde 112 zam yapılmış olacak.