Asgari Ücret Zammı Onun Üstünde Olacak! Resmi Açıklama Yapıldı

Asgari Ücret Zammı Onun Üstünde Olacak! Resmi Açıklama Yapıldı
2023'e yaklaşılmasıyla birlikte, maaşlara yapılacak zam haberleri de yakından takip ediliyor. Bu kapsamda, çalışanların gözü kulağı gelecek resmi açıklamalara çevrildi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve Cumhurbaşkanı...

2023'e yaklaşılmasıyla birlikte, maaşlara yapılacak zam haberleri de yakından takip ediliyor. Bu kapsamda, çalışanların gözü kulağı gelecek resmi açıklamalara çevrildi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da zam konusunda açıklamalarda bulundu.

Asgari Ücret Zammı Ne Kadar Olacak?

Asgari ücret zammı konusunda açıklamalar gelmeye devam ediyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada, asgari ücrete yapılacak olan zammın enflasyon oranının üzerinde olacağını da belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da çalışanların enflasyon altında ezdirilmeyeceğini vurguladı. Yapılan açıklamalar doğrultusunda, gerçekleşecek zammın enflasyon oranının üzerinde olacağı netlik kazandı.

Yıl Sonunda Zam Açıklanacak

Çalışanların maaşlarına yapılacak zam oranı için yıl sonuna kadar açıklanacak enflasyon verileri yakından takip edilecek. Enflasyon verileri sonrası, maaş zamlarına da karar verilecek.