Asgari Ücret Zammında Heyecanlandıran Açıklama

Asgari Ücret Zammında Heyecanlandıran Açıklama
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023 asgari ücret açıklaması heyecan yarattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kazakistan ziyareti dönüşü asgari ücretle 2023 zammına ilişkin açıklamada bulundu.Asgari Ücret Zammı Ne Kadar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023 asgari ücret açıklaması heyecan yarattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kazakistan ziyareti dönüşü asgari ücretle 2023 zammına ilişkin açıklamada bulundu.

Asgari Ücret Zammı Ne Kadar Olacak?

2023 asgari ücrete yönelik konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çok daha farklı bir hazırlığın içindeyiz" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından "Asgari ücret zammı ne kadar olacak?" sorusunun cevabı aranmaya başladı. İş ve Sosyal Güvenlik Danışmanı, eski SGK Denetmeni Bünyamin Esen'den ise asgari ücret zammı ile alakalı dikkat çeken bir tahmin geldi.

İnternethaber'e konuşan ve önemli ifadeler kullanan Bünyamin Esen, "Asgari ücrete kaç lira zam yapılacak? Ocak 2023'te asgari ücret kaç lira olacak?" sorularını cevapladı.

2023 Asgari Ücret İçin 10 Bin TL Rakamı

Esen, açıklamasında "Kulislerde konuşulan son rakam asgari ücret brüt 10 bin TL olacak. Hatta net asgari ücretin de bu rakama çıkması bekleniyor" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda bu konuyla ilgili çalışmaları başta Vedat hocamız olmak üzere arkadaşlarımız yapıyorlar. İnşallah bundan öncekilerden çok daha farklı bir hazırlığın içinde olduğunu biliyorum. Ama biz, havada uçuşan değil de yere sağlam basan adımları atacağız ki zihinlere iyi yerleşsin." dedi.