Asgari Ücretli Çalışanlar Bu Haberi Bekliyordu! Toplantı Tarihi Belli Oldu

Asgari Ücretli Çalışanlar Bu Haberi Bekliyordu! Toplantı Tarihi Belli Oldu
Yıl sonuna yaklaşılmasıyla birlikte, milyonlarca asgari ücretli çalışan da maaş zamlarına ilişkin açıklamaları yakından takip ediyor. Bu kapsamda, aralık ayında gerçekleşecek olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk görüşmesinin...

Yıl sonuna yaklaşılmasıyla birlikte, milyonlarca asgari ücretli çalışan da maaş zamlarına ilişkin açıklamaları yakından takip ediyor. Bu kapsamda, aralık ayında gerçekleşecek olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk görüşmesinin ne zaman yapılacağı belli oldu.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplanacak!

Asgari ücrete yapılacak zam için heyecanlı bekleyiş devam ederken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ve TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol'la ile bir araya geldi. Gerçekleşen görüşme sonrasında, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ne zaman toplanacağı belli oldu. Buna göre, ilk toplantı 7 Aralık, ikinci toplantı ise 14 Aralık tarihinde gerçekleşecek.

Teklifler Belli Olacak

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantıları ile birlikte tarafların zam teklifleri belli olacak. Asgari ücrette yapılacak artışın ise aralık sonunda kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.