Asgari Ücretli Çalışanlarına Müjdeli Hesaplama! Yeni Asgari Ücrette Son Durum

Asgari Ücretli Çalışanlarına Müjdeli Hesaplama! Yeni Asgari Ücrette Son Durum
Asgari ücretli çalışan çok sayıda vatandaş, güncel asgari ücret zammı hesaplamalarına ilişkin gelişmeleri yakından takip ediyor.

Asgari ücretli olarak çalışan kişiler haziran ayındaki yüzde 34 oranındaki artış sonrasında, ocak zammı için bekleyişe başladılar. Net asgari ücret ağustos ayından itibaren 11.402 TL olarak verilirken, Ocak ayında bu tutar artacak. Bu kapsamda, memur maaşlarına yüzde 50'ye yakın bir artış beklendiği için asgari ücretli çalışanlar da 11.402 TL olan asgari ücretin ocak ayında hangi seviyeye çıkacağına dair araştırmalar gerçekleştiriyorlar. Asgari ücret zammında da diğer maaşlar da olduğu gibi enflasyon verileri baz alınarak çeşitli hesaplamalar gerçekleştiriliyor.

2023/06/06/hesap-makinesi-3.jpg

Asgari Ücret Zam Hesaplaması

Ocak ayında yapılacak olan asgari ücret zammı belirlenirken eylül, ekim, kasım ve aralık ayı enflasyon rakamları oldukça belirleyici olacak. TÜİK'in aralık ayı enflasyon rakamlarını ocak ayında açıklamasının ardından asgari ücret, emekli ve memur maaşlarının netlik kazanması bekleniyor. Asgari ücret zammı için enflasyon beklentisi ile hesaplamalar gerçekleştiriyor. Bu durumda, yeni yıl ile birlikte asgari ücret 15.000 TL seviyesinin üzerine çıkabilir.