Asgari Ücretlilere Büyük Müjde! Temmuz 2023 Asgari Ücret Zammı Yeni Gelişme

Asgari Ücretlilere Büyük Müjde! Temmuz 2023 Asgari Ücret Zammı Yeni Gelişme
Asgari ücrete temmuz ayında ara zam yapılacağı geçtiğimiz haftalarda açıklanmıştı. Söz konusu açıklamasının ardından farklı oranlar üzerinden asgari ücret zammı için hesaplamalar yapılırken, güncel açıklamalar da...

Asgari ücrete temmuz ayında ara zam yapılacağı geçtiğimiz haftalarda açıklanmıştı. Söz konusu açıklamasının ardından farklı oranlar üzerinden asgari ücret zammı için hesaplamalar yapılırken, güncel açıklamalar da yakından takip ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de geçtiğimiz günlerde asgari ücret zammı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Asgari Ücret Zammı 2023

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in açıklamasına göre, temmuz ayında yapılacak zam ile birlikte asgari ücret 500 dolar seviyesine çıkabilir. Söz konusu zam ile ilgili açıklamasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin “Asgari ücretten 1,5 yıldır vergi alınmıyor. Temmuzda reel alım gücünü koruyacak şekilde düzenleyeceğiz. Cumhuriyet tarihinde dolar bazında 455 doların üzerinde en yüksek seviyeye çıkaran bir düzenlemeyi ocak ayında yaptık. Temmuzda da aynısını yapacağız. Aşağı yukarı 500 dolar bazında bir oran olacak. Çalışmalarımız hazır.” dedi.

Asgari Ücret Aram Zam Var Mı?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in açıklamasının ardından yapılan hesaplamaya göre, güncel kur ile asgari ücret 9.900 TL seviyesine yükselecek. Asgari ücret zammı belirlenirken altı aylık enflasyon verileri de dikkate alınacağı için asgari ücretin 10.000 TL ve üzerinden olabileceği ile ilgili iddialar da gündeme geliyor.