Asgari Ücretliye Müjde Üzerine Müjde! İşveren 2.749 TL Artı Zamlı Para Ödeyecek

Asgari Ücretliye Müjde Üzerine Müjde! İşveren 2.749 TL Artı Zamlı Para Ödeyecek
İşsizlik ödeneği, genel sağlık sigortası (GSS) primi, kıdem tazminatı, staj ücreti ile birlikte çalışanın yemek bedeline de düzenleme yapıldı

Asgari ücret geçtiğimiz gün yapılan açıklama sonrasında 11.402 TL açıklandı. bu açıklamaya istinaden asgari ücret zammı esas alınarak bir çok ödemeye de zam gelmeye başladı. Tıpkı geçtiğimiz sene olduğu gibi bu sene de asgari ücretliye 2. zam müjdesi verilmişti. Merakla beklenen zam miktarı yüzde34 olarak açıklanırken, bu zamlara ek işverenin ödediği yemek bedeline de zam yapıldı. İş verenin asgari ücrete ek olarak yemek bedelini ödemesi kesinleşti.

İşsizlik ödeneği, genel sağlık sigortası (GSS) primi, kıdem tazminatı, staj ücreti ile birlikte çalışanın yemek bedeline de düzenleme yapıldı. işverenin yemek istisnası tutarı 105,75 TL olarak Temmuz ayından itibaren uygulanacak.

tl25.jpg

Brüt asgari ücret 13.414,50 TL olurken net asgari ücret 11.402,32 TL’ye yükseltilmesi sonrasında işverene aylık maliyeti ise 4.002 TL artışa 15.762,4 TL olarak açıklandı.

Yemek Bedeli Açıklandı

Asgari ücrete ek olarak ödenen yemek bedeli konusunda da gelişmeler yaşanıyor. 1 Temmuz itibari ile değişiklik gösterecek olan bu bedel 105,75'ye yükseltildi. “İşverenler tarafından, işçilere sağlanan sosyal yardımlar sebebiyle asgari ücretten herhangi bir indirim yapılamaz” yasası gereğince yemek bedeli de asgari ücrete ek olarak ödenenler arasındaki yerini alacak.

tl20-001.jpg

Sigorta Primlerinde de Değişiklik

SGK tarafından yapılan açıklama şu şekilde; '' Bağ-Kur sigortalıların ödeyecekleri prim tutarı da 4 bin 628 lira olarak uygulanacak. Ev hizmetlerinde 10 günden fazla çalışan bakıcı, temuzlikçi gibi çalışanların ödeyecekleri sigorta primi aylık 5 bin 30 lira, ayda 10 günden az çalışanlar için 8,95 lira üzerinden hesaplama yapılacak.''

Yeni zam sonrasında sigorta primlerinde de değişiklikler yaşanıyor. SGK çocuk parası aylık 268,29 aile yardımı da 1 bin 341 liraya yükseltilecek.