Asgari Ücrette Son Durum! Askeri Ücret Zammı İçin Tarih Verildi

Asgari Ücrette Son Durum! Askeri Ücret Zammı İçin Tarih Verildi
Asgari ücrete önceki senenin son zamanlarında zam gelmiş ve asgari ücret 8.506 TL olmuştu. En düşük emekli maaşında da önceki haftalarda 2.000 TL artış sağlandı. Yapılan zamla beraber, 5.500 TL olan en düşük emekli maaşı...

Asgari ücrete önceki senenin son zamanlarında zam gelmiş ve asgari ücret 8.506 TL olmuştu. En düşük emekli maaşında da önceki haftalarda 2.000 TL artış sağlandı. Yapılan zamla beraber, 5.500 TL olan en düşük emekli maaşı 7.500 TL seviyesine çıktı. Bu artıştan sonra, asgari ücret zammı ile ilgili araştırmalar da hız kazandı.

Asgari Ücrete Ara Zam Yapılacak Mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz haftalarda AK Parti Grup Toplantısı'ndan sonra açıklamalar yapıldı. Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücrete temmuz ayında zam yapılacağını ifade etti.

Asgari Ücret Ara Zammı Ne Kadar Olacak?

Asgari ücrete temmuzda ara zam yapılacağının açıklanmasından sonra, zamlı asgari ücretin ne kadar olacağı da büyük bir merakla araştırılıyor. Asgari ücret zammına ilişkin oran verilmezken, farklı oranlar üzerinden hesaplamalar geliyor. Eğer yüzde 20 oranında bir artış yapılırsa, asgari ücret 10.000 TL seviyesinin üzerine çıkacak. Memur ve emekli maaşları belirlenirken enflasyon verileri dikkate alındığı için TÜİK'in nisan, mayıs ve haziran ayı enflasyon verilerini açıklamasından sonra asgari ücret zammı için de tablo netlik kazanacak.