Asgari Ücrete Ara Zam Yapılacak Mı? Bakan Nebati Yanıtladı

Asgari Ücrete Ara Zam Yapılacak Mı? Bakan Nebati Yanıtladı
Milyonlarca asgari ücretli çalışanın bir süredir merak ettiği maaş zammı geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Yeni yılda asgari ücretin 8.506 TL olacağının açıklanmasının ardından,...

Milyonlarca asgari ücretli çalışanın bir süredir merak ettiği maaş zammı geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Yeni yılda asgari ücretin 8.506 TL olacağının açıklanmasının ardından, geçtiğimiz yıl olduğu gibi sene içinde asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyordu. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, çalışanların merak ettiği konuda açıklamalarda bulundu.

Asgari Ücrete Ara Zam Yapılacak Mı?

Habertürk ve Bloomberg HT ortak canlı yayınında gündemdeki konulara ilişkin gelen soruları yanıtlayan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, asgari ücrete ara zam yapılacak mı sorusuna da yanıt verdi. Bakan Nebati, asgari ücrete yılda bir defa zam yapıldığını, yıl ortasında bir zam olmaması gerektiğini belirtti. Geçen yıl yüksek enflasyon olduğu için ara zam gerçekleştiğini hatırlatan Nureddin Nebati, maaş zammının Cumhurbaşkanı'nın takdirinde olduğunu belirtti.

Memur ve Emekli Zammı Belli Oldu

Asgari ücret zammının açıklanmasının ardından, memur ve emekli zammı da merakla bekleniyordu. Bu kapsamda , Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan memur ve emekli zammı duyurdu. Söz konusu açıklamaya göre, memur ve emekli maaşlarına yüzde 25 zam yapılacak.