Bakan Bilgin'den Asgari Ücret Açıklaması

Bakan Bilgin'den Asgari Ücret Açıklaması
TİSK Forumu'nda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret 2023 zammı ve EYT ile ilgili açıklamalar yaptı.Aralık ayında bir araya geleceklerinin altınız çizen Bakan Bilgin, "Bu tahribatı ortadan kaldıracak...

TİSK Forumu'nda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret 2023 zammı ve EYT ile ilgili açıklamalar yaptı.

Aralık ayında bir araya geleceklerinin altınız çizen Bakan Bilgin, "Bu tahribatı ortadan kaldıracak düzenleme yapılacak" şeklinde konuştu.

Kamuoyundaki Asgari Ücret Söylentilerine İlişkin Açıklama

Bakan Bilgin, "Asgari ücret 20 bin lira da olsun diyebilirim ama işverenin ödeyebileceği bir rakam olması lazım. Kamuoyundaki asgari ücret söylentileri gerçeği yansıtmıyor" dedi.

Asgari ücret şu anda 5 bin 500 lira civarında. Asgari Ücret Tespit Komisyonu yeni senede geçerli olacak asgari ücreti belirlemek için aralıkta bir araya gelecek.

Emeklilikte Yaşa Tıkalanlar (EYT) ile alakalı da konuşan Bilgin, şu ifadelere yer verdi: "EYT durumu var. Onu aralık başında çözeceğiz. Tüm sorunları çözen kapsamlı bir düzenleme. Çalışma hayatında insanların kafalarındaki sorunları, endişeleri gidecerek şeffaf düzenleme. EYT ve asgari ücret bekleyenler memnun olacak."