Bakan Göktaş Büyük Müjdeyi Duyurdu! 2 Milyon TL Kaynak Aktarıldı

Bakan Göktaş Büyük Müjdeyi Duyurdu! 2 Milyon TL Kaynak Aktarıldı
Bakan Göktaş tarafından çeşitli ödemelere ve kaynak aktarımlarına ilişkin bilgi verilmeye devam ediyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, önceki yıllarda ve aylarda olduğu gibi temmuz ayında da çeşitli destek ödemelerini hak sahiplerinin hesaplarına yatırıyor. Evde bakım maaşının ve Aile Destek Programı’nın öncek günlerde verilmesinin ardından, Bakanlık farklı ödemeler dair de bilgilendirmede bulunuyor. Bu çerçevede, çeşitli afetlerde vatandaşlara destek olmak için çalışmalar yapan Bakanlık, önceki günlerde yapılan kaynak aktarımı ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kaynak Aktardı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde Düzce’de meydana gelen sel felaketi nedeniyle vatandaşların mağduriyet yaşamaması için ilk etapta 2 milyon TL tutarında kaynak aktarımı yapıldığını belirtti. Söz konusu kaynak aktarımı ile ilgili açıklamada bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş “Hasar tespit çalışmaları devam ederken afetten etkilenen hanelerin acil ve temel ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için hane başı olmak üzere 5 bin TL’ye kadar nakdi destekte bulunacağız. Bu kapsamda Düzce’de yaşanan sel felaketinin ardından acil ve temel ihtiyaçların karşılanabilmesi için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına ilk etapta 2 milyon TL kaynak aktardık” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Destek Ödemeleri

Düzce’de meydana gelen sel felaketi nedeniyle ilk tespitlere göre 13 mahalle ve 23 köyde ikamet eden 400’ün üzerinde hanenin afetten etkilendiği belirlenirken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı söz konusu afet nedeniyle kaynak aktarımı sağladı. Toplumun farklı kesimlerinde destek olabilmek için çalışmalar yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu tarz doğal afet durumlarında da ek kaynak aktarımı yapıyor.

Temmuz 2023 Sosyal Yardımları

Sel felaketi sebebi ile ilk etapta 2 milyon TL kaynak atarımı gerçekleştirilirken, temmuzda sosyal yardımlar da vatandaşlara iletiliyor. Evde bakım maaşı ve Aile Destek Programları önceki günlerde hesaplara yattı. Farklı destek ödemelerinin de hak sahiplerinin hesaplarına yatırılması durumunda Bakanlığın kamuoyuna bilgi vermesi bekleniyor.