Bakan Murat Kurum'dan TOKİ İndirim Sürprizi! Tarih Belli Oldu

Bakan Murat Kurum'dan TOKİ İndirim Sürprizi! Tarih Belli Oldu
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, her yıl vatandaşların ev, arsa ya da iş yeri gibi taşınmaz mallara sahip olmasını mümkün kılan TOKİ ödemelerindeki kampanyanın yeniden başlayacağını duyurdu.Açıklanan...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, her yıl vatandaşların ev, arsa ya da iş yeri gibi taşınmaz mallara sahip olmasını mümkün kılan TOKİ ödemelerindeki kampanyanın yeniden başlayacağını duyurdu.

Açıklanan yeni indirim kampanyasının 24 Nisan tarihinde başlayacağını bildiren Bakan Kurum, detayları da aktardı. Bizler de örnek bir hesaplamayla vatandaşların avantajını gösterdik.

Yüzde 25 İndirim Kampanyası Geri Dönüyor 

Türkiye'de milyonlarca vatandaşa ev, arsa ya da iş yeri sahibi olma fırsatı sunan TOKİ cephesinde bir son dakika gelişmesi yaşandı. TOKİ'ye ilişkin son dakika gelişmesini Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum açıkladı. TOKİ'nin her yıl düzenlediği geleneksel yüzde 25 indirim kampanyası için yeni tarih resmi olarak açıklandı.

TOKİ’nin yeni indirim kampanyasını yaptığı açıklamada duyuran Bakan Murat Kurum, şu ifadeleri kullandı:

TOKİ’mizle her yıl iki kere düzenlediğimiz indirim kampanyamızın zamanı geldi. 24 Nisan’da başlıyoruz! TOKİ’den konut ve iş yeri sahibi olan vatandaşlarımız, kalan borçlarını peşin ödemek isterlerse % 25 indirimden faydalanabilecek.

Peşin Ödemeyle Borç Silinecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bu yıl da vatandaşların merakla beklediği TOKİ indirim haberini duyurdu.

TOKİ'nin yılda iki kez gerçekleştirdiği yüzde 25 indirim kampanyasının yeniden başlayacağını duyuran Murat Kurum, yeni tarihin 24 Nisan olarak belirlendiğini bildirdi.

Bu kampanya ile çok sayıda vatandaş, ev sahibi olmanın yanı sıra iş yeri ve arsa satın alma gibi fırsatlardan da yararlanabilecek. Peşin ödeme yaparak borçlarının bir kısmını silebilecek olan vatandaşlar, TOKİ tarafından sağlanan yüzde 25 indirim avantajıyla konut, iş yeri ve arsa satın alabilecekler.

Arsalara Yüzde 12.5 İndirim 

Arsa satın alan vatandaşlar için TOKİ yüzde 12.5 oranında indirim yapacak. TOKİ'nin bu indirim kampanyası ise vatandaşları arsa sahibi yapacak. Arsasını satın alanlar da dilerse, prefabrik gibi yine uygun fiyatlı seçeneklerden de faydalanarak ekstra ev sahibi de olabilecekler.

Daha Önce TOKİ'den Taşınmaz alanlar Kullanacak! 

TOKİ'nin yüzde 25 indirim kampanyası, birçok vatandaşın merak ettiği faydaları sağlıyor. Bu kampanya, öncelikle TOKİ'den daha önce konut, iş yeri veya arsa satın almış ve taksitle ödeme planıyla borçlarını ödemekte olan vatandaşları kapsayacak. Bu vatandaşlar, kalan borçlarını peşin ödeyerek yüzde 25 indirim kazanabilecek.

TOKİ Yüzde 25 İndirim Örnek Hesaplama

Eğer örnek bir hesaplama yapacak olursak; önceki yıllarda bir vatandaş 500 bin TL'ye bir evi TOKİ'den satın almış ve bu konut için 100 bin TL peşinat ve taksitlerle beraber ödeme yapılmış olsun. Bu vatandaş eğer 24 Nisan'da başlayacak olan yüzde 25 indirim kampanyasından yararlanırsa, TOKİ'den satın aldığı taşınmaz için kalan 400 bin TL'lik borcunu tamamını 300 bin TL ödeyerek kapatabilecek. Böylelikle de daha önce 500 bin TL'yi imzalayarak satın aldığı konut ona 400 bin TL'ye mal olmuş olacak.