Bakan Nebati: Enflasyonda Düşüş Trendi Başladı

Bakan Nebati: Enflasyonda Düşüş Trendi Başladı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bugün, Kasım ayı enflasyon ve üretici fiyat endeksi verilerini açıkladı.Twitter üzerinden verilerle alakalı paylaşım yapan Nureddin Nebati, Kasım ayında enflasyonun hız kestiğine dikkat çekerek...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bugün, Kasım ayı enflasyon ve üretici fiyat endeksi verilerini açıkladı.

Twitter üzerinden verilerle alakalı paylaşım yapan Nureddin Nebati, Kasım ayında enflasyonun hız kestiğine dikkat çekerek bu konuya yönelik çalışmaların devam edeceğini vurguladı:

Kasım ayında enflasyon hız keserek %84.39'a, yurtiçi üretici fiyat endeksi (Yi-ÜFE) ise yıllık bazda %157.69'dan %136.02'ye gerilemiştir.

Daha önce de çeşitli yerlerde bahsettiğimiz üzere, beklenmedik bir küresel gelişme yaşanmadıkça, enflasyondaki zirveyi geride bırakarak artık düşüş trendine girmiş bulunuyoruz.

{{unknown}}

Kur Korumalı Mevduat TL'nin İstikrarlı Duruşunu Etkiledi 

Emtia fiyatlarının nispeten sakin seyrettiğini söyleyen Bakan Nebati, küresel koşullardaki iyileşmeye dikkat çekti. Ayrıca, Kur Korumalı Mevduat planının ve alınan ekstra önlemlerin TL'ye istikrar sağladığını belirtti.

{{unknown}}

Enflasyondaki Düşüş Hissedilecek

Paylaşımına devam eden Bakan Nebati, Yİ-ÜFE'de olan düşüşün, önümüzdeki aydan itibaren enflasyon üzerinde de hissedileceğini söyledi ve şu ifadelerle sözlerini bitirdi:

Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Türkiye Yüzyılı vizyonumuz çerçevesinde uyguladığımız politikalarla, enflasyonla mücadeleyi kararlılıkla sürdürürken, vatandaşımızın alım gücünü de korumaya devam edeceğiz.