Bakanlık TC Kimlik No’ya Göre Hesaplara 1250 TL Yatıracak! 2023 Haziran Destek Ödemesi Geliyor

Bakanlık TC Kimlik No’ya Göre Hesaplara 1250 TL Yatıracak! 2023 Haziran Destek Ödemesi Geliyor
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hazırlanan 850 TL ile 1250 TL arasındaki destek ödemeleri çoğu vatandaş tarafından araştırılmaya devam ediyor. 12 boyunca verişen ve son ödemenin Temmuz'da alınacağı bilinen destek programında bu ay, ne zaman hesaplara para yatacak? 2023 Haziran destek ödemelerinin tarihi belli oldu mu?

Aile Destek Paketi çerçevesinde başlatılan ve 12 boyunca yapılacak ödemelerin ne zaman gerçekleştirileceği, destekten önceki 10 ay boyunca yararlanan vatandaşlar tarafından hala merak ediliyor. Geçen 10 ay boyunca alınan, bu ay 11. kez ve Temmuz'da da son kez alınacak ödemeler, hala vatandaşlar tarafından oldukça fazla araştırılan konular arasında yer alıyor.

Özellikle de Haziran ayına girmemizle birlikte “Haziran ayı aile destek ödemeleri ne zaman yatırılacak?” sorusu, arama motorlarında hız kazandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hayata geçirilen aile destek ödemeleri, hane içindeki kişi başına düşen aylık gelire göre farklılık gösterirken, dar gelirli vatandaşlara aylardır maddi olarak destek sağlıyor.

Peki, dar gelirli vatandaşlara ödenen 850-1250 TL arasındaki destek ödemesi ne zaman hesaplara yatacak? 2023 Haziran aile destek ödemelerine dair merak edilen her şey...

ailedestekodemesi2023haziran-min.jpg

Haziran Ödemesi Ne Zaman Yatacak?

Aile Destek Programı kapsamında, 850 TL ile 1250 TL arasında değişen tutarlarda aylık ödemeler en fazla 12 ay süreyle gerçekleştirilecektir. Açıklanan bilgiler kapsamında 12 süreyle verilen bu destek ödemelerini sonuncusu Haziran dönemi için olacak. Yani, sosyal destek ödemesinden faydalanan vatandaşlar, Temmuz ayında son ödemelerini alacaklar.

Aile Destek Programı ödemeleri, aylık bazda ödeme listeleri şeklinde merkezi olarak hazırlanmaktadır. Bu nedenle de Haziran ayı aile destek ödemelerinin ayın ortasına doğru hesaplara TC kimlik numarasına göre yatırılması beklenmektedir.

2023haziranailedestekodemesi-min.jpg

Bakanlık Herkesin Hesabına Yatıracak

Haziran ayında da Aile Destek Programı kapsamında yapılan ödemeler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından vatandaşların hesaplarına aktarılacak. Ancak henüz Haziran ayı ödemelerinin ne zaman yapılacağı konusunda resmi bir açıklama yapılmadı. Önümüzdeki günlerde ödemelerin gerçekleştirilmesi beklenmektedir ve ödemeler yapıldığı takdirde Bakanlık, kamuoyunu bilgilendirecektir.

Aile Destek Programı kapsamında yapılan ödemeler, hane içindeki kişi başına düşen aylık gelir miktarına göre farklılık göstermektedir. Ödeme tutarları aşağıdaki gibi belirlenmiştir:

  • 450 TL ve altında aylık geliri olanlar 1.250 TL alacak.
  • 450 TL üzeri - 911,15 TL ve altında aylık geliri olanlar 1.100 TL alacak.
  • 911,15 TL üzeri - 1372,30 TL ve altında aylık geliri olanlar 950 TL alacak.
  • 1372,30 TL üzeri - 1833,45 TL'den az aylık geliri olanlar 850 TL alacak.

2023haziranailedestek-min.jpg

Bu tutarlar, ailelerin gelir durumuna göre belirlenen destek ödeme miktarlarını ifade etmektedir. Aile Destek Programı, ailelerin maddi ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olmayı amaçlamaktadır.