Bakanlık Yüzde 75 Hibe İle Destek Veriyor! Çiftçilere Destek Müjdesi

Bakanlık Yüzde 75 Hibe İle Destek Veriyor! Çiftçilere Destek Müjdesi
Çiftçilere sağlanan hibeli destek ile ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından bilgilendirme yapıldı.

Ağustos'un ilk tarımsal destek ödemesi önceki hafta cuma günü Türkiye genelindeki çiftçilerin hesaplarına aktarıldı. Geçtiğimiz aylarda olduğu gibi ağustos ayında da Tarım ve Orman Bakanlığı’nın farklı alt başlıkları bünyesinde barından tarımsal destek ödemelerini çiftçilere iletmesi beklenirken, çeşitli destek projeleri ile ilgili kamuoyuna bilgi veriliyor. Bu kapsamda, Tarım ve Orman Bakanlığı yüzde 75 hibeli olarak sağlana desteğe dair açıklama yaptı.

Çiftçilere Destek Veriliyor

Tarımsal destek ödemelerinin yanı sıra çiftçiler için hayata geçirilen farklı projelere ilişkin bilgilendirmeler yapan Tarım ve Orman Bakanlığı, yüzde 75 hibe desteğe ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulundu. Yüzde 75 hibe fide ve tohum teminine ilişkin yayınlanan duyuruda ‘'Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında üreticilerimize azami yüzde 75 hibeli fide ve tohum temin ediliyor. Proje ile nadas alanları azalıyor, bitkisel üretimimiz artıyor’’ ifadelerine yer verildi.

Ağustos 2023 Tarımsal Destek Ödemeleri

Yüzde 75 hibeli olarak verilen fide ve yem ile birlikte, ağustos ayındaki tarımsal destek ödemesine dair de araştırmalar hız kesmeden devam ediyor. Ağustos'un ilk tarımsal destek ödemesi önceki hafta cuma günü çiftçilerin hesaplarına aktarılırken, söz konusu desteğin alt kalemleri şu şekilde:

Kırsal Kalkınma Yatırım Desteği kapsamında 10 milyon 119 bin 132 TL
Uzman Eller Projesi Desteği kapsamında 8 milyon 734 bin 743 TL
Düve Alım Desteği kapsamında 1 milyon 88 bin TL

Mazot ve Gübre Desteği Yattı Mı?

Ağustos ayının ilk tarımsal destek ödemesinin alt başlıları arasında mazot ve gübre desteği yer alamazken, önümüzdeki haftalarda iletilecek olan tarımsal destek ödemelerinde mazot ve gübre desteğinin bulunup bulunmayacağı merak ediliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarımsal destek ödemelerini hayata geçirdikçe resmi internet sitesi üzerinden bilgilendirmede bulunurken, ağustos ayında sağlanacak olan tarımsal desteklerin içeriğinde mazot ve gübre desteğinin de bulunması halinde Bakanlığın resmi internet sitesinden ya da sosyal medya hesaplarından açıklama yapılacak.