Bankaya Yatırılan 200 Bin Liranın Bir Aylık Getirisi! Temmuz 2023 Mevduat Faizi Kazancı Hesaplama

Bankaya Yatırılan 200 Bin Liranın Bir Aylık Getirisi! Temmuz 2023 Mevduat Faizi Kazancı Hesaplama
Mevduat faizinin kazanç tutarları ile ilgili temmuz ayında da pek çok kişi araştırmalar yapmaya devam ediyor.

Borsa, döviz ve altının yanı sıra, birikimlerini mevduat faizinde değerlendirmek isteyen kişiler, güncel mevduat faizi oranları ile ilgili temmuz ayında da araştırmalar yapıyorlar. Mevduat faizi getirisi bankadan bankaya, mevduat tutarına ve vade süresine göre değişkenlik gösterdiği için farklı tutarlar üzerinden hesaplama yapılıyor. Bu çerçevede, 200 bin TL’nin bir aylık mevduat faizi getirisi merak ediliyor. Temmuz ayında, farklı oranlar üzerinden söz konusu tutarın getirisine dair hesaplama yapıldı.

Mevduat Faizi Getirisi Temmuz 2023

Faiz oranları, bankalar arasında değişkenlik gösteriyor. Vade süresine ve mevduat tutarına göre mevduat faizi oranı farklılaşıyor. Bu çerçevede, 30 günlük vade süresi için 200 bin TL’nin mevduat getirisi hesaplamaları şu şekilde:

Yüzde 37 Mevduat Faizi Alınması Durumunda: 5.778,08 TL
Yüzde 36 Mevduat Faizi Alınması Durumunda: 5.621,92 TL
Yüzde 35 Mevduat Faizi Alınması Durumunda: 5.465,75 TL
Yüzde 33 Mevduat Faizi Alınması Durumunda: 5.153,42 TL
Yüzde 25,50 Mevduat Faizi Alınması Durumunda: 3.982,19 TL

2023/06/06/hesap-makinesi-gorseli.jpg

Bir Aylık Faiz Kazancı

200 bin TL için bir aylık vade süresiyle yapılan hesaplamalara göre, 5.776 TL’den başlayan tutarlarda mevduat faizi kazancı elde edilebiliyor. Bankalar arasında mevduat faizi oranları değişkenlik gösterdiği için temmuz ayında en yüksek mevduat faizi veren bankalar merak ediliyor.

En Yüksek Mevduat Faizi Veren Bankalar

Bankalar, mevduat tutarına ve vade süresinde göre değişen oranlarda mevduat faizi seçenekleri sunuyorlar. Yeni müşteri olan kişilere de hoş geldin kampanyaları çerçevesinde daha yüksek oranda faiz imkanı sağlanırken, söz konusu mevduat faizi fırsatlarına dair bankaların sitelerinden bilgi veriliyor. Bu çerçevede, güncel mevduat faizi kampanyalarına, tutara göre ne kadar faiz verileceğine ve faiz oranlarına dair ayrıntılı bilgi edinmek ve hesaplamalar yapmak siteyen kişiler, temmuz ayında da bankaların resmi internet sitelerini ziyaret edebilirler.