Başvurulara 24 Saatten Az Kaldı! Orta Gelirliye Konut Kampanyasında Tüm Bilmeniz Gerekenler

Başvurulara 24 Saatten Az Kaldı! Orta Gelirliye Konut Kampanyasında Tüm Bilmeniz Gerekenler
Orta gelirlilere yönelik başlatılan düşük faizli konut kredisi kampanyası yarın itibarıyla başlıyor. 81 ilde geçerli olacak olan 'Yeni Evim Kampanyası'nda ilk etapta 100 bin adet konutun satışı planlanıyor. 24 saatten az kalan...

Orta gelirlilere yönelik başlatılan düşük faizli konut kredisi kampanyası yarın itibarıyla başlıyor. 81 ilde geçerli olacak olan 'Yeni Evim Kampanyası'nda ilk etapta 100 bin adet konutun satışı planlanıyor. 24 saatten az kalan başvurularda şartlar ve detaylar ise hala araştırılıyor.

İlk Etapta 100 Bin Konut Satılacak

Orta gelirlilere özel hazırlanan konut kredisi kampanyası yarın itibarıyla başlıyor. 81 ilde geçerli olacak kampanyada ilk etapta 100 bin adet konutun satışı planlanıyor.

Yeni Evim Kampanyasına Başvurular Nasıl Yapılacak?

Yeni Evim Kampanyasıyla ilgili yapılan açıklamalara göre başvurular yarın, 16 Ocak 2023'te başlayacak. Konut almak isteyenler ise seçtikleri daire için banka veya katılım bankalarına başvuru yapacaklar. Banka ise projenin ve başvuru yapan kişinin uygunluğunu denetleyecek. Uygun bulunan projeler için ise 0.69 faizli kredi sağlanacak.

Yeni Evim Kampanyası Başvuru Ücreti Ne Kadar?

Orta gelirliye özel hazırlanan konut kredisi kampanyasında herhangi bir başvuru ücreti alınmayacak. Yarın itibariyle herhangi bir konut üreticisinden konut bulan vatandaşlar, kura yapılmaksızın konut kredisi alma hakkından faydalanabilecek.

Yeni Evim Kampanyasına Başvuruda Yaş Sınırı Olacak mı?

Yeni Evim Konut Kredisi başvurularında, bankalardan kredi alması uygun görülen ve 18 yaşından büyük herkes kampanyadan faydalanabilecek.

Yeni Evim Konut Kredisinde Faiz Oranları Ne Kadar Olacak?

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar kapsamında konut kredisinden faydalanacak olan vatandaşların kredisi, kademeli faiz oranlarıyla hesaplanacak. Faiz oranları, kredi tutarına göre değişiklik gösterecek:

  • 2 milyon TL'ye kadar kredilerde 0.69 faiz
  • 2-4 milyon TL'ye kadar kredilerde 0.79 faiz
  • 4 milyon TL'nin üzerindeki kredilerde 0.99 faiz

1 Milyon TL'lik Konut Kredisinde Örnek Ödeme Planı 

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarda, 1 milyon TL'lik bir kredi üzerinden örnek ödeme planı da paylaşıldı:

  • Hane geliri 15 bin TL'nin altında olan vatandaşlar, ilk 4 yıl boyunca 4..400 TL aylık taksit ödeyecek.
  • Daha sonra kademeli olarak artış gösteren aylık taksit tutarı, 8. yıldan itibaren 11.896 TL olacak.
  • Ödeme planı; hane geliri, konutun değeri ve vade süresine göre değişiklik gösterecek.
  • Çekilecek olan kredinin %40'ını geçmemesi şartı bulunan hane halkı gelirinde, yalnızca eşlerin kazancı dikkate alınacak.
  • Krediye başvuranlarda son 1 yılın en az 9 ayı boyunca SGK prim ödeme şartı aranacak.