Bayram Ettiren Maaş Zammı Açıklaması Geldi! Maaşlara Yüzde 45 Zam Müjdesi Resmen Duyuruldu

Bayram Ettiren Maaş Zammı Açıklaması Geldi! Maaşlara Yüzde 45 Zam Müjdesi Resmen Duyuruldu
Maaşlardaki artışlara dair açıklamalar temmuz ayında hız kazanırken, güncel gelişmeler de yakından takip ediliyor.

Toplu iş sözleşmeleri için kurumlar ile sendikalar arasında anlaşmaya varıldıkça maaş zamlarına dair kamuoyuna bilgi veriliyor. Haziran ayında asgari ücret zammının açıklanması ve temmuz ayında da emekli, memur maaşları ile ilgili açıklamaların gelmesinin ardından, toplu iş sözleşemeleri ile ilgili gelişmeler de merak ediliyor. Toplu iş sözleşemelerinin yanı sıra, ülke genelindeki çeşitli illerde bulunan belediyeler de maaş zammına dair açıklamalarda bulunuyorlar.

Maaşlara Yüzde 45 Zam

Malatya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışmakta olan MELİD Ulaşım ve Hizmet Grupları San. ve Tic. Anonim Şirketine bağlı 696 sayılı kanun hükmünde kararname kapsamında çalışan personellerin maaşlarına yüzde 45 oranında zam yapıldığı açıklandı. Maaş zammı ile ilgili açıklamada bulunan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan “Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak biz bir aileyiz. Ailemizin bireyleri bizim için çok önemli. Bu anlamda bizler personellerimizin her zaman yanında olduk. Özellikle 6 Şubat’ta yaşadığımız deprem sürecinden bu yana fedakârca çalışan, Malatya’mız için gecesini gündüzüne katan çalışma arkadaşlarımız her türlü takdiri hak ediyor. Bilindiği gibi sendika ile yapılan sözleşme kapsamında ikinci 6 ay için enflasyon farkı oranında bir zam daha öncesinde belirlenmişti ancak bizler bunun çok üzerinde bir zam ile rakamı yüzde 45 olarak belirledik. Yaptığımız zammın hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

2023/06/06/hesap-makinesi-gorseli.jpg

Maaş Zammı Temmuz 2023

Maaş zamlarına dair açıklama yapılmasının ve Malatya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışmakta olan MELİD Ulaşım ve Hizmet Grupları San. ve Tic. Anonim Şirketine bağlı 696 sayılı kanun hükmünde kararname kapsamında çalışan personellerin maaşlarında yüzde 45 oranında artışa gidilmesinin ardından, en düşük maaş da 16 bin 559 TL seviyesine yükseldi.

Toplu İş Sözleşmesi Son Durum

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden maaş zammı için açıklama gelirken, yurt çapındaki farklı belediyeler ile sendikalar arasında temmuz ayında da toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sürüyor. Gerçekleşen görüşmeler neticesinde maaş zammına dair anlaşmaya varılması halinde, önümüzdeki günlerde yeni duyurular yayınlanabilir.