Bayram İkramiyeleri 2023'te Zamlanacak! Emeklilere Çifte Bayram Yaşatılacak

Bayram İkramiyeleri 2023'te Zamlanacak! Emeklilere Çifte Bayram Yaşatılacak
Asgari ücret, memur ve emekli maaşlarına yapılacak zammın açıklanmasının ardından gözler çeşitli ödemelerde yapılacak zamma çevrildi. Birçok kişi bayram ikramiyelerine zam yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. Bu kapsamda,...

Asgari ücret, memur ve emekli maaşlarına yapılacak zammın açıklanmasının ardından gözler çeşitli ödemelerde yapılacak zamma çevrildi. Birçok kişi bayram ikramiyelerine zam yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. Bu kapsamda, emeklilere bir yılda iki defa ödenen bayram ikramiyelerinin ne kadar olacağı da çok sayıda kişi tarafından merak ediliyor.

Emekli vatandaşlara 2018 yılından bu yana Ramazan ve Kurban Bayramı öncesi ikramiye ödemesi yapılıyor. Bayram ikramiyesi kapsamında önceki sene 1.100 TL ödeme yapıldı. 2023'le beraber, bu ikramiye tutarına zam yapılıp yapılmayacağı araştırılıyor.

Emekli Bayram İkramiyesi 2022

Emekliler için Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde ikramiye ödemesi gerçekleştiriliyor. Son olarak 2022 yılında; Ramazan Bayramı öncesinde 1.100 TL ve Kurban Bayramı öncesinde 1.100 TL olmak üzere, toplamda 2.200 TL ikramiye ödemesi yapıldı.

Emekli Bayram İkramiyesi 2023 Ne Kadar Olacak?

Emekli bayram ikramiyelerine bu yıl zam yapılıp yapılmayacağı da merak ediliyor. Konuya yönelik henüz resmi bir açıklama yapılmadı. 2022 yılında da bayram ikramiyelerine büyük bir zam yapılması beklenirken 100 TL’lik bir artış yapılması emekli vatandaşları hayal kırıklığına uğratmıştı.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) enflasyon rakamına göre iktidarın, bayram ikramiyesini 2 bin TL’ye çıkaracağı konuşuluyor. 4 yıl boyunca emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında ödenen 1000 TL’lik ikramiyeye geçtiğimiz yıl 100 TL bir zam yapılmıştı. 5 sene içerisinde sadece 100 TL'lik bir zammın yapılması emeklileri memnun etmemiş ve birçok emeklinin tepkisine yol açmıştı.

Bayram İkramiyesine Zam Kabul Görmedi

2018'de ödenen 1.000 TL tutarın enflasyon farkları göz önüne alınırsa bugün 3.700 TL’ye denk geldiğini söyleyen İYİ Parti’nin TBMM’ye sunduğu teklife göre her bir bayram için emeklilere 3.500 TL ödeme gerçekleştirilecek, yani sene sonunda yapılan toplam ödeme tutarı 7 bin TL’ye çıkacaktı.

AK Parti ve MHP oylarıyla Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığına sunulan bu teklif reddedildi.

Bayram İkramiyesi 2023 Zammı Yapılacak Mı?

AK Partili kaynaklardan edinilen bilgiye göre hükümet, 2022’de yapılan ve emekliler tarafından tepkiyle karşılanan 100 liralık zammı 2023 yılında yapacağı büyük bir artışla telafi etmek istiyor.

Gerçek Gündem’in haberine göre de; TÜİK’in açıkladığı yıllık enflasyon rakamlarının üzerinde bir zam hazırlığına giren iktidarın, 2023 senesinde emekli ikramiyelerini 2000 TL seviyesine çıkaracağı öngörülüyor.