Bayram Şekeri de Lüks Oldu! Bayram Şekerine Yüzde 32 Zam

Bayram Şekeri de Lüks Oldu! Bayram Şekerine Yüzde 32 Zam
Art arda yapılan fiyat artışlarına bir yenisi daha eklendi. Ramazan Bayramı’nın simgesi olan ikramlık şekerin kilogram fiyatı 99 TL’ye çıktı. Önceki Kurban Bayramı’nda kilosu 75 TL olan şeker aradan geçen zamanda yüzde...

Art arda yapılan fiyat artışlarına bir yenisi daha eklendi. Ramazan Bayramı’nın simgesi olan ikramlık şekerin kilogram fiyatı 99 TL’ye çıktı. Önceki Kurban Bayramı’nda kilosu 75 TL olan şeker aradan geçen zamanda yüzde 32 zamlandı.

Ülkemizin bayramlık gündemini değerlendiren, tatil yerine daha çok aile ziyaretleri olacağını belirten Mondelez International Türkiye Genel Müdürü İhsan Karagöz, hane başı yıllık ikramlık şeker tüketiminin yaklaşık 2.5 kilogram olduğunu dile getirdi.

Depremin etkilediği bölgelerin şeker tüketimindeki payının yüzde 14’e kadar yükseldiğini hatırlatan Karagöz, öte yandan fiyat artışlarına yönelik değerlendirme yaparak bu tür şekerlere bayramdan bayrama zamlandığının altını çizdi. Karagöz “Türkiye’de hediyelik ve ikramlık şeker pazarı 1.2 milyar TL. Toplam bayram şekeri tüketimi 24-26 bin ton” ifadesini kullandı.