Bayrama Günler Kala Sosyal Yardım Ödemesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıklamıştı

Bayrama Günler Kala Sosyal Yardım Ödemesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıklamıştı
Haziran ayının son günleri itibariyle, hak sahiplerine iletilen sosyal yardımlar ile ilgili araştırmalar devam ediyor.

Kurban Bayramı’na artık iki gün kaldı. Kurban Bayramı’na çok az bir süre kala, gündemin ilk sırasında maaş zamları ve çeşitli ödemeler yer alıyor. Bayram nedeniyle emekli maaşları ve ikramiyeleri erkene çekilmişti. 17 Haziran tarihinde başlayan ikramiye ve maaş ödemeleri 23 Haziran’da sona ererken, destek ödemelerinin ne zaman verileceği de merak ediliyor. Bu kapsamda, sosyal yardım ödemelerinden faydalanan kişiler hangi ödemelerin ne zaman yapılacağını ve bayram sebebiyle öne çekilen ödemelerin detaylarını merak ediyorlar.

Haziran Ayı Destek Ödemeleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda emekli maaşlarının ve bayram ikramiyelerinin Kurban Bayramı öncesinde verileceğini açıkladı. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerine haziran ayı itibariyle ödeme yapılırken, destek ödemeleri ile ilgili de Cumhurbaşkanı Erdoğan kamuoyuna bilgi vermişti. Cumhurbaşkanı’nın açıklamasına göre, temmuz ayında hesaplara aktarılması planlanan engeli, engelli bakım ve yaşlı aylıkları bayram öncesinde verilecek.

2023/06/06/100-turk-lirasi.jpg

Engelli ve Yaşlı Aylıkları 2023

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, üç gün önce sosyal engelli ve yaşlı aylıklarının hak sahiplerine iletildiğini duyurdu. Yaklaşık 1.5 milyonu kişinin yararlandığı destek ödemesi ile ilgili açıklamada bulunan Bakan Özdemir Göktaş “Eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata katılımlarında her zaman yanında olduğumuz yaşlı ve engelli vatandaşlarımızı, düzenli yaptığımız ödemelerimizle de destekliyoruz. Bu doğrultuda Kurban Bayramı dolayısıyla Temmuz ayına ilişkin yaşlı aylığı ve engelli aylıklarının ödemesini öne çekerek bugün itibarıyla hesaplara yatıyoruz. Böylece toplamda 2,7 milyar TL ödeme yapmış olacağız” dedi.

Sosyal Yardım Ödemeleri Ne Zaman Yatacak?

Farklı toplum kesimlerine maddi destek sağlayabilmek için hayata geçirilen sosyal yardım programları ile düzenli olarak ödeme yapılıyor. Belirli bir takvime göre hak sahiplerine destekler iletilirken, Aile Destek Programı ve evde bakım yardımı ödemeleri de önceki günlerde verildi.

2023/06/06/hesap-makinesi-gorseli.jpg

Sosyal Yardımlara Zam Yapılacak Mı?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ocak ayında memur zammı açıklandıktan sonra destek ödemelerindeki artış ile ilgili bilgi vermişti. Bu çerçevede, temmuz ayında memur zammının netlik kazanması ile birlikte, sosyal yardım ödemelerinin güncel tutarlarına dair Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın kamuoyuna bilgi vermesi bekleniyor.