Bedelli Askerlik Düşünenler Dikkat! Son Gün 23 Haziran 2023

Bedelli Askerlik Düşünenler Dikkat! Son Gün 23 Haziran 2023
Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile birlikte, bedelli askerlik ücret artışlarından etkilenmemek isteyen kişilerin hangi tarihe kadar başvuru yapması gerektiği belli oldu.

Bedelli askerlik yapmak isteyen pek çok kişi, haziran ayı itibarıyla bedelli askerliğe nasıl başvuru yapılacağını, bedelli asker ücretinin nasıl ödeneceğini ve bedelli askerliğin güncel tutarını araştırıyor. Bedelli askerlik ücretlerinde temmuz ayında artışa gidileceği için söz konusu zamdan etkilenmemek isteyen vatandaşlar da ne zaman kadar başvuru ve ödeme yapılması gerektiğini merak ediyorlar.

Bedelli Askerlik Başvurusu

Milli Savunma Bakanlığı’nın açıklamasına göre, bedelli askerlik hizmeti kapsamında geçerli olan bedel ve ek tutarın 1 Temmuz itibarıyla geçerliliğini yitirecek. Bu nedenle, yükümlülerin mağduriyet yaşamaması için müracaat ve ödeme işlemlerini 23 Haziran’a kadar yapması gerektiği belirtilerek "Kurban Bayramı tatili 27 Haziran saat 13.00'te başlayıp 1 Temmuz'da sona erecektir. Bedelli askerlik hizmeti kapsamında geçerli olan bedel ve ek bedel tutarı, 1 Temmuz itibarıyla geçerliliğini kaybedeceğinden bedelli askerlik hizmetine müracaat edecek yükümlülerin, mağduriyet yaşamaması için 23 Haziran'a kadar müracaat ve ödeme işlemlerini tamamlamaları önem arz etmektedir.” denildi.

2023/06/06/100-turk-lirasi.jpg

2023 Bedelli Askerlik Ücreti Ne Kadar?

Bedelli askerlik ücretinde ocak ayında yapılan artış ile birlikte güncel tutar 104.084,16 TL olarak belirlenmişti. Temmuz ayında da tekrar artış yaşanacak.