Benzin ve Motorinde İndirim Kapıda!

Benzin ve Motorinde İndirim Kapıda!
.Petrol ve  akaryakıt fiyatlarına geçtiğimiz haftalarda indirim ve zam haberleri peş peşe gelmişti. Rusya-Ukrayna savaşının ardından 140 dolara yaklaşan petrol fiyatları şu anda ise 90 dolardan işlem görüyor. Petrol fiyatlarında...

.Petrol ve  akaryakıt fiyatlarına geçtiğimiz haftalarda indirim ve zam haberleri peş peşe gelmişti. Rusya-Ukrayna savaşının ardından 140 dolara yaklaşan petrol fiyatları şu anda ise 90 dolardan işlem görüyor. Petrol fiyatlarında yaşanan düşüşün ardından başta benzin ve motorin fiyatları olmak üzere akaryakıt fiyatları için kamuoyunda bir indirim beklentisi oluştu. İşte son dakika güncel mazot ve benzin fiyatı Brent petrol ve dolar/TL kuru ile hareket eden benzin fiyatı ve motorin fiyatları geçtiğimiz haftalarda ani düşüş ve ani yükseliş ile  oldukça hareketli grafik çizmişti. Son olarak 15 Ekim'de 1 lira 1 kuruş zam gelen motorinin litre fiyatı için geçtiğimiz Cumartesi günü 1,07 TL düşüş yaşandı. Yapılan indirimin ardından motorinin fiyatı yeniden 26 TL seviyelerine kadar geriledi. Cuma günü 93,80 dolara kadar yükselen petrol fiyatları yeni haftada 90 dolara kadar tekrardan geri düştü. Petrolde yaşanan dalgalanma ile hareket eden akaryakıt fiyatlarına düşüşün devam etmesi durumunda indirim yapılabileceği yönünde bazı tahminler mevcut.  Peki, benzin fiyatı ne kadar? Motorin fiyatları kaç lira? İşte anlık güncel mazot ve benzin fiyatı siz değerli okurlarımız için haberimizde.

Petrol Fiyatları Neden Düşüyor?

15 Ekim tarihinde 1 lira 1 kuruş zam gelen motorinin litre fiyatı için geçtiğimiz hafta Cumartesi günü 1,07 lira düşüş gerçekleşti. Yapılan indirimin ardından motorinin fiyatı tekrardan 26 lira seviyelerine kadar geriledi. Cuma günü 93,80 dolara kadar yükselen petrol fiyatları yeni haftada 90 dolara kadar tekrardan geri düştü. Fiyatlardaki düşüşte, küresel petrol talebine ilişkin bazı endişeler mevcut.

Dünyanın en büyük ham petrol ithalatçısı olarak bilinen Çin'de bugün yayımlanan son dakika verilerine göre, ülkenin ham petrol ithalatı eylül ayında geçen yılın aynı dönemine kıyaslandığı zaman yaklaşık olarak yüzde 2 azaldı.

Bu durum, ülkede talebin düşük bir grafik izlediğine ilişkin endişeleri arttırırken aynı zamanda fiyatların gerilemesine neden oldu.

Diğer yandan, piyasalarda küresel petrol arzına ilişkin belirsizliklerde devam ediyor. Uzun bir süredir dalgalı grafik izleyen petrole tepki de büyüyor. Peki ilerleyen günlerde benzin ve motorinde indirim olacak mı? Petrol fiyatlarında son durum ne? Konuya ilişkin merak edilen detaylar siz değerli okurlarımız için haberimizde yer alıyor. İşte merak edilen haberin detayları ve daha fazlası

Benzin ve Motorinde İndirim Olacak Mı?

Araç sahipleri brent petrol fiyatlarında yaşanan düşüş sonrasında başta benzin ve motorin fiyatları olmak üzere akaryakıt fiyatları için de indirim beklentisi oluştu.

İstanbul'da Benzin ve  Mazot Fiyatı Ne Kadar?

Benzin: 20,65 Türk Lirası

Motorin: 26,37 Türk Lirası

Ankara'da Güncel Akaryakıt Fiyatları Ne Kadar?

Benzin: 20,79 Türk Lirası

Motorin: 26,50 Türk Lirası

İzmir'de Benzin ve Motorin Fiyatları Ne Kadar?

Benzin: 20,78 Türk Lirası

Motorin: 26,52 Türk Lirası