Bir Belediye Daha Maaş Zammını Açıkladı! En Düşük Maaş 14.375 TL Oldu

Bir Belediye Daha Maaş Zammını Açıkladı! En Düşük Maaş 14.375 TL Oldu
Belediyeler ile sendikalar arasında toplu iş sözleşmesi görüşmeleri devam ederken, uzlaşma sağlanması durumunda kamuoyuna bilgi veriliyor. Bu kapsamda, ülke genelindeki çeşitli belediyelerden personellerin maaş zammına ilişkin...

Belediyeler ile sendikalar arasında toplu iş sözleşmesi görüşmeleri devam ederken, uzlaşma sağlanması durumunda kamuoyuna bilgi veriliyor. Bu kapsamda, ülke genelindeki çeşitli belediyelerden personellerin maaş zammına ilişkin duyurular gelmeye devam ediyor.

Yol ve Yemek Ücreti Dahil 14.375 TL!

Milyonlarca çalışanın ve emeklinin maaş zamları geçtiğimiz günlerde netlik kazandı. Asgari ücret, memur ve emekli maaşlarının belli olmasının ardından, belediye personelleri de maaş zammı ile ilgili açıklamaları beklemeye başladılar. Bu kapsamda, her geçen gün yeni bir açıklamalar geliyor. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, toplu iş sözleşmesinin imzalandığını ve belediyede asgari ücretin yemek ve yol dahil net 14.375 TL olarak belirlendiğini açıkladı. Konuya ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Alper Taşdelen ''Çalışanına yaşanabilir bir maaş vermek, sosyal devlet olmanın bir gereğidir. Emekçilerimizi TÜİK rakamlarına ve hayat pahalılığına teslim etmedik. İmzaladığımız toplu iş sözleşmesi ile belediyemizde asgari ücreti yemek ve yol ücreti dahil net 14.375 TL yaptık.'' ifadelerine yer verdi.

Maaş Zammı Açıklamaları Geliyor

Toplu iş sözleşmesi imzalandıkça, belediyelerden maaş zammı açıklamalar gelmeye devam ediyor. İlerleyen süreçte, farklı belediyelerden maaş zammına dair duyurular yapılabilir.