Bir İlde Daha Ekmeğe Zam Geldi! Yüzde 28 Zam Yapıldı

Bir İlde Daha Ekmeğe Zam Geldi! Yüzde 28 Zam Yapıldı
Yeni yıl ile birlikte, ekmek fiyatları pek çok kişi tarafından araştırılmaya başlandı. Ekmek fiyatlarına zam yapılıp yapılmayacağı merak edilirken, maliyet artışları gerekçe gösterilerek farklı illerden ekmek zammı haberleri...

Yeni yıl ile birlikte, ekmek fiyatları pek çok kişi tarafından araştırılmaya başlandı. Ekmek fiyatlarına zam yapılıp yapılmayacağı merak edilirken, maliyet artışları gerekçe gösterilerek farklı illerden ekmek zammı haberleri gelmeye devam ediyor.

Sivas'ta Ekmeğe Zam

Sivas'ta, 200 gram ekmek 3.5 TL'den satılıyordu. Fırıncılar ekmeğin fiyatının 5 TL seviyesine çıkarılmasını talep ederken, Sivas Belediyesi söz konusu talebi reddetti. Ekmek zammı için toplanan komisyonun aldığı karara göre, ekmeğe yüzde 28 oranında zam yapılacak. Böylece, 3.5 TL'den satılan 200 gram ekmek, 4.5 TL'ye çıkmış olacak.

Ekmek Zammı Haberleri Gelmeye Devam Ediyor

Ekmek zammına ilişkin farklı illerden zam açıklamaları gelmeye devam ediyor. Bugüne kadar İstanbul, Ankara, Bursa, Eskişehir, Malatya, Aydın ve Van gibi illerde ekmeğe zam yapılmıştı. Önümüzdeki günlerde, maliyet artışları ve giderler gerekçe gösterilerek, çeşitli şehirlerden yeni zam açıklamaları gelebilir.