Borsa İstanbul Yeniden Açıldı! Borsa İstanbul Nasıl Başladı?

Borsa İstanbul Yeniden Açıldı! Borsa İstanbul Nasıl Başladı?
Borsa İstanbul, Kahramanmaraş merkezli 2 büyük deprem felaketinden sonra işlemlere 5 gün ara vermişti ve bugün açılışta yüzde 6.2'lik yükselişle 4.786 puana çıktı.TSİ 10.30 itibarıyla yükseliş yüzde 9'u buldu ve endeks...

Borsa İstanbul, Kahramanmaraş merkezli 2 büyük deprem felaketinden sonra işlemlere 5 gün ara vermişti ve bugün açılışta yüzde 6.2'lik yükselişle 4.786 puana çıktı.

TSİ 10.30 itibarıyla yükseliş yüzde 9'u buldu ve endeks 4.909 puana çıktı. Bankacılık endeksindeki artış ise yüzde 9.4'e çıktı. Ulaştırma endeksi ise yüzde 9.8 çıktı.

Borsa İstanbul AŞ, 6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremler sebebi ile ilk etapta sadece bölgede yer alan bazı şirketlerin hisselerinin işleme kapatıldığını duyurmuş, diğer şirket hisseleri için işlemler olağan sürecinde gerçekleşmişti.

Sonrasında pay piyasası alım satım sistemine ilişkin geçici tedbirler de devreye alan Borsa İstanbul, açığa satış işlemlerinin yasaklandığını, ayrıca yatırımcılar tarafından satışa konu edilecek paylar için depo şartı uygulanacağını ifade etmişti.