'Bu Borç Nasıl Ödenecek?' Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer Dolar 24 İçin Net Tarih Verdi

'Bu Borç Nasıl Ödenecek?' Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer Dolar 24 İçin Net Tarih Verdi
Ülkemizdeki Para Piyasaları Uzmanları arasında yer alan ve sürekli olarak yaptığı iddialı açıklamalar ile gündeme gelen Selçuk Geçer'den yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. Geçer, son açıklaması ile bir kez daha gündeme...

Ülkemizdeki Para Piyasaları Uzmanları arasında yer alan ve sürekli olarak yaptığı iddialı açıklamalar ile gündeme gelen Selçuk Geçer'den yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. Geçer, son açıklaması ile bir kez daha gündeme yön veren söylemlerde bulundu.

Başarılı ekonomistin uzun süredir dolar hakkında yaptığı iddialı açıklamalar vatandaşların dikkatini çekiyordu. Bir süredir doların yalnızca kağıt üstündeki fiyatının göründüğü gibi olduğunu, ancak gerçekte doların olduğundan çok daha yüksek bir değere sahip olduğunu vurgulayan Selçuk Geçer, bu sefer de vatandaşlara net tarih vererek uyarılarını yaptı.

Dolar O Tarihte 24 TL Olacak!

Ülkemizdeki ekonomi sektöründe yaptığı açıklamalar ile dikkatleri üstğüne çekmeyi başarmış ve bu popülaritesi uzun süredir eksilmeyen isim Selçuk Geçer doların gerçek fiyatının olduğundan daha yüksek olduğunu belirtti.

Şu an doların piyasa değerinin 24 TL olduğunu belirten Geçer; "Kuru baskılayarak şu an için 18.70 bandında tutuyorlar ancak alet çantalarında alet edevat kalmadı, artık doların yükselişini engelleyemezler. Yeni yılın ilk 3 ayı dolmadan dolar gerçek değerini bulur ve 24 seviyelerine yükselir" diye konuştu.

Türkiye'nin kısa vadede ödeme yapma zorunluluğu olan borçların tüm tarihteki rakamları geride bırakarak 189 milyar dolar tutarına eriştiğini belirten Selçuk Geçer, "Kısa vadeli borç yani bu borcun 1 yıl içinde en geç ödenmesi gerekiyor demek, peki nasıl ödenecek? Ek vergilerle ödenecek, yani siz ödeyeceksiniz. Bu vergilerin tamamı ekonomide istikrarsızlık yaratacak ve doğal olarak bu da dolar kurunu etkileyecek" ifadelerini kullanarak sözlerini tamamladı.

Editör Notu: Bu haber metninde yer alan rakamlar, oranlar ve ifadeler tamamen ilgili uzmanın görüşlerine dayanmakta olup kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.