Bu Gözler Buna da Şahit Oldu! Askıda Belediye Otobüsü Bileti Dönemi

Bu Gözler Buna da Şahit Oldu! Askıda Belediye Otobüsü Bileti Dönemi
Yaşanan küresel ekonomik kriz ve artan enflasyondan öğrencilerde büyük oranda nasiplerini aldı. Her şeyin fiyatı artınca okul masrafları karşılanamaz hale geldi. Hele ailesinden uzakta başka bir şehre okumaya giden öğrenciler...

Yaşanan küresel ekonomik kriz ve artan enflasyondan öğrencilerde büyük oranda nasiplerini aldı. Her şeyin fiyatı artınca okul masrafları karşılanamaz hale geldi. Hele ailesinden uzakta başka bir şehre okumaya giden öğrenciler geçinmekte büyük zorluklar yaşıyor.

Hal böyle olunca Batman Üniversitesi, öğrencilerin geçim sıkıntısını bir nebze olsun rahatlatacak bir hamle yaptı. Hayırseverlerden yardım toplayan Batman Üniversitesi, öğrenciler için askıda otobüs bileti uygulamasını başlattığını duyurdu.

Üniversite tarafından internet sitesi üzerinden IBAN paylaşılarak başlayan kampanyaya hayırseverler tarafından destek verildi. Ağustos'ta 2 TL'den 2 lira 75 kuruşa yükselen öğrenci bileti için toplam 129 bin 600 tutarında bağış toplandı. Rektör İdris Demir, uygulamadan ilk başta 270 öğrencinin faydalanacağını belirtti.

129 Bin 600 TL Bağış Toplandı

Öğrenciler için askıda otobüs bileti uygulaması ile hayatlara dokunmaya devam ettiğinin altını çizen Rektör Demir,  "Batman Üniversitesi Koruma ve Geliştirme Vakfı bünyesinde gerçekleştirilen Askıda Otobüs Bileti Projesi kapsamında öğrencilerimizin faydalanması amacıyla 129 bin 600 Türk Lirası tutarında bağış toplandı ve ilk etapta 270 öğrencimiz bu imkândan faydalandı. Ulusal ve uluslararası alanda yaptığımız etkinliklerle şehrimizin tanıtımına katkı sağlarken aynı zamanda kalkınmasına da destek vermeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Birden fazla öğrenciye de destek vermek isteyenlerin bağış dekontuna kişi sayısını yazmalarının gerektiğini kaydeden Demir, bu sayede daha fazla öğrenciye de ulaşılacağını ifade dedi. Demir, “Ciğerparelerimizin her ihtiyacı bizim önceliğimizdir.” diye konuştu.

Öte yandan, öğrenci odaklı çalışmaların süreceğini vurgulayan Rektör Demir, geleceğimizin emanetçisi olan öğrencilerimiz için durmadan çalıştıklarını, yeni projeler ürettiklerini de belirtti.