Bu Ödemeyi Sakın Kaçırmayın! PTT’den Bugün 4343 TL Ödemenizi Alın

Bu Ödemeyi Sakın Kaçırmayın! PTT’den Bugün 4343 TL Ödemenizi Alın
İhtiyaç sahibi ailelere devlet el uzatmaya devam ediyor. Düzenli olarak ödenen aylık ödemelerle sosyal yardım yapılmaya devam ediliyor. Bu yardımlardan bazıları kadınlara ve çocuklara yapılmaktadır. Yapılan yardımlar arasında...

İhtiyaç sahibi ailelere devlet el uzatmaya devam ediyor. Düzenli olarak ödenen aylık ödemelerle sosyal yardım yapılmaya devam ediliyor. Bu yardımlardan bazıları kadınlara ve çocuklara yapılmaktadır. Yapılan yardımlar arasında doğum yardımı, dul maaşı, çoklu doğum yardımı, asker ailesi yardımı gibi farklı destekler verilmektedir. Peki, kimler bu ödemeden faydalanmaktadır? İşte, sosyal yardım ödemeleriyle ilgili merak edilenler…

Enflasyon rakamlarının giderek artması sebebiyle ihtiyaç sahibi aile sayısı da giderek artmaktadır. Devlet tarafından ihtiyaç sahibi ailelere çeşitli destekler verilmeye devam ediliyor. Özellikle kadınlar ve çocuklar için verilen destek ödemeleri farklılık gösteriyor. Bu kapsamda devlet tarafından çeşitli ödemeler ön plana çıkıyor. Verilen yardımlar arasında en çok dikkat çeken her yeni doğan çocuk için bir defalık ödeme yapılmasıdır. Eşini kaybeden ve maddi yönden zorluk çeken kişilere aylık 500 TL ödeme yapılmakla beraber 18 yaş altı öksüz ve yetim çocuğu olan kişilere aylık 300 TL verilmektedir. Verilen destek ödemelerinden bazılarını sizler için derledik.

Doğum Parası 600 TL!

Doğum yapan her kadına her çocuk için bir defaya mahsus ödeme yapılmaktadır. Devlet tarafından yapılan ödeme kapsamında ilk çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL, üçüncü ve sonraki çocuklar için de 600 TL doğum parası ödemesi yapılmaktadır. Bu ödemeden faydalanmak için herhangi bir başvuru yapmaya gerek olmamakla beraber PTT üzerinden direk olarak alabilirsiniz.

Eşini Kaybeden Kadına 500 TL!

Eşini kaybetmiş olan ve ekonomik yönden zorluk çeken kadınlara 500 TL ödeme yapılmaktadır. Yapılan ödeme Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına başvuru yapıldıktan sonra uygun görülen kişilerin hesabına yatırılmaktadır.

İkiz Çocuk Parası 430 TL!

Devlet tarafından Çoklu Doğum Yardımı Programı kapsamında maddi yönden zorluk çeken vatandaşlara ödeme yapılmaktadır. Başvuru yapıldıktan sonra muhtaç olduğu tespit edilen ailelere çocuk başına 215 TL ödeme yapılmaktadır.

Öksüz ve Yetime 300 TL!

Maddi yönden zorluk çeken ve 18 yaş altı öksüz ve yetim çocuklara devlet elini uzatıyor. Böyle çocuklar başvuru yaptığı takdirde gerçekten şartları karşılıyorsa aylık 300 TL destek ödemesi yapılmaktadır.

Asker Destek Parası 500 TL!

Ekonomik yönden durumu iyi olmayan ve çocuğu askere giden ailelere Muhtaç Asker Ailesi Yardımı Programı kapsamında ödeme yapılmaktadır. Yapılan ödeme eğer askere giden kişi evliyse eşine, evli değilse annesine ödenmektedir. Askerden gelene kadar aylık 500 TL yapılan ödemeye başvurular e-devlet platformu üzerinden yapılmaktadır.

Çocuğu Olana Eğitim Desteği

Devlet tarafından çocuğu olan ailelerin çocukların eğitim masrafını karşılaması için destek ödemesi yapılmaktadır. Yapılan destek ödemesi kapsamında ilköğretim çağında çocuğu olan ailelere 1118 TL, orta öğretim çağında çocuğu olan ailelere 1789 TL, yükseköğrenim çağında çocuğu olan ailelere 2013 TL verilmektedir. Ortaöğretim seviyesinde olup okula devam etmeyen kişiler için 1118 TL ödeme yapılırken kurum bakımından ayrılan gençler için de 894 TL ödeme yapılmaktadır.

Bir kişi yukarıda verilen tüm ödemelerden faydalanacak kadar muhtaç ise devlete başvuru yaptığında ödemeden faydalanır. Ödemeden faydalanan bir kişinin hesabına toplam 4343 TL ödeme almış olur. Başvurunuzu yapıp eğer başvurunuz onaylandıysa PTT üzerinden ödemelerinizi hemen alabilirsiniz.