Büyük Gün! Asgari Ücret 9000 TL Olur Mu?

Büyük Gün! Asgari Ücret 9000 TL Olur Mu?
2023 yılına kısa bir süre kala asgari ücretin ne kadar olacağı hemen herkes tarafından araştırılmaya başlandı. Hem işçiler hem de işverenler tarafından araştırılan asgari ücret ile ilgili bugün resmen büyük gün. Bugün...

2023 yılına kısa bir süre kala asgari ücretin ne kadar olacağı hemen herkes tarafından araştırılmaya başlandı. Hem işçiler hem de işverenler tarafından araştırılan asgari ücret ile ilgili bugün resmen büyük gün. Bugün gerçekleştirilen Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3. Toplantısından sonra asgari ücretle ilgili kararlar alınmaya devam ediliyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplantısına 5 kişilik yetkililerle beraber toplamda 15 kişiden oluşan komisyon katılmaktadır. Bu toplantıda net rakamlara ulaşılacağı belirlendi.

Asgari Ücret Bugün Netleşecek!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplantısının bugün üçüncüsü gerçekleştiriliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantı bugün Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl başkanlığında toplandı. Bugünkü toplantıya Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu yani kısaca TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç ile işçi heyeti kısmında TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Pevrul Kavlak başkanlık yapacak. Düzenlenen toplantıdan önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in de toplantıdan sonra uzlaşmaya varacağının belirlendiği komisyonda asgari ücrette net bir karara varılması bekleniyor.

Asgari Ücret 9.000 TL Olur Mu?

Bugün asgari ücretin belirlenmesi için üçüncü toplantı gerçekleştiriliyor. Gerçekleştirilen toplantıdan sonra asgari ücretin ne kadar olacağı belirlenmekle beraber arama motorları üzerinde asgari ücret 9000 TL olur mu? şeklinde araştırmalar da hız kazandı. Asgari ücretin ne kadar olacağı henüz belli olmasa da daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 8 bin işaret edilmişti. Hal böyle olunca vatandaş tarafından asgari ücret beklentisi de 8 bin TL’nin üzerinde düşünülmeye başlandı. Asgari ücret netleştiği zaman sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.