Büyük Zam Müjdesi Duyuruldu! Hesaplara 2.811 TL Sosyal Yardım Yatacak

Büyük Zam Müjdesi Duyuruldu! Hesaplara 2.811 TL Sosyal Yardım Yatacak
Zamlı sosyal yardım ödemelerinin tutarları ve desteklerin hangi tarihlerde hesaplara yatacağı ile ilgili araştırmalar gerçekleştiriliyor.

Temmuz ayında da ocak ayında olduğu gibi toplumun farklı kesimleri için hayata geçirilen sosyal yardım ödemelerine zam yapıldı. Memur maaşlarında artışa gidilmesinin ardından sosyal yardımlara da memur maaş katsayısına göre zam yağılacağı belirtildi. Bu çerçevede, zamlı destek ödemelerinin ne zaman verileceği ve zamlı destek ödemelerinin tutarı araştırılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da önceki günlerde zamlı destek ödemeleri ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

Destek Ödemeleri Zammı Temmuz 2023

5 Temmuz tarihinde haziran ayı enflasyon verilerinin Türkiye istatistik Kurumu tarafından açıklanması ile birlikte, memur maaşlarına yapılacak zam belli oldu. Memur zammının açıklanması ile birlikte, Aile ve Sosyal Hizmetler bakanı Mahinur Özdemir Göktaş sosyal yardım zamları ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Destek ödemelerinin memur maaş katsayısına göre artığını belirten Bakan Göktaş “Temmuz ayı memur maaş katsayısında yapılan yeni düzenleme sonrasında sosyal hizmet modelleri kapsamındaki yaşlı aylığı 1.997 TL’den 2.348 TL'ye, yüzde 40-69 arası engelli oranına sahip vatandaşların aylığı 1.594 TL’den 1.874 TL'ye, yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşların aylığı da 2.392 TL’den 2.811 TL'ye yükseldi. Diğer yandan 18 yaş altı engelli yakını olan vatandaşlara ödenen engelli yakını aylığı 1.594 TL’den 1.874 TL'ye, hafif silikozis aylığı 3.445 TL’den 4.050 TL’ye, orta silikozis aylığı 3.938TL’den 4.629 TL’ye, ağır silikozis aylığı ise 4.388 TL’den 5.158 TL’ye çıktı. Yapılan yeni düzenleme sonrasında sosyal yardım programlarımızın aylık ödemelerini artışlı bir şekilde hak sahiplerimizin hesaplarına yatıracağız. Ödemelerin tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Zamlı Sosyal Yardım Paraları Ne Zaman Yatacak?

Sosyal yardım ödemelerinin zamlı ödemelerinin belli olmasının, yüzde 70 ve üzeri engelli raporu olan vatandaşların aylığının da 2.392 TL’den 2.811 TL’ye yükseleceğinin açıklanmasıyla beraber, zamlı destek ödemelerinin ne zaman verileceği araştırılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, evde bakım maaşı önceki günlerde hesaplara yatırılırken, zamlı ödemelerin ağustos ayında verileceğini ifade etmişti. Bu kapsamda, ağustostan itibaren zamlı sosyal yardım verilmesi bekleniyor.