Çanta, Giyim, Kırtasiye, Ayakkabı Yardımı! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Duyurdu

Çanta, Giyim, Kırtasiye, Ayakkabı Yardımı! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Duyurdu
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından ilköğretim ve ortaöğretim düzeyinde eğitim gören öğrencilere sağlanacak olan desteğe ilişkin bilgi sunuldu.

Sosyal yardımlardan faydalanan hanelerde bulunan ilköğretim ve ortaöğretim düzeyinde eğitim gören öğrencilere giyim, ayakkabı, çanta ve kırtasiye gibi ihtiyaçlarının karşılanması için destek sağlanacak. Söz konusu destek için ülke genelindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına 450 milyon TL tutarında kaynak aktarımı gerçekleşirken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da sağlanacak desteğin ayrıntılarına ilişkin bilgi verdi.

Aile Bakanlığı Eğitim Yardımı

Dar gelirlilerde bulunan öğrencilere aile destek programı bünyesinde çocuk desteği, sosyal ve ekonomik destek ödemeleri sağlanırken, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına da giyim, ayakkabı, çanta ve kırtasiye gibi destekler için 450 milyon TL kaynak aktarıldı. Kaynak aktarımının yapılmasını ardından açıklamalarda bulunan Bakan Mahinur Özdemir Göktaş “Bu doğrultuda sosyal yardım faydalanıcısı hanelerdeki ilköğrenim ve ortaöğrenim düzeyinde örgün eğitime devam eden öğrencilerin giyim, ayakkabı, çanta, kırtasiye gibi eğitim ile ilgili temel ihtiyaçlarının karşılanması için 973 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na (SYDV) 450 milyon TL kaynak aktardık” dedi.