Cep Telefonu Alımında Taksit Düzenlemesi! Vade Sınırının Değiştiği Açıklandı

Cep Telefonu Alımında Taksit Düzenlemesi! Vade Sınırının Değiştiği Açıklandı
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yapılan açıklamada cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan tüketici kredilerinde vade sınırını belirleyen 5 bin TL'lik tutarı 12 bin TL'ye yükselttiği ifade edildi....

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yapılan açıklamada cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan tüketici kredilerinde vade sınırını belirleyen 5 bin TL'lik tutarı 12 bin TL'ye yükselttiği ifade edildi. Cep telefonu alımında kullandırılan tüketici kredilerindeki vade sınırı, fiyatı 12 bin lira ve altında olan cep telefonları için 12 ay olarak belirlendi.

BDDK'nın Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelikte değişiklik içeren Kurul kararı resmi internet sitesi üzerinden yayımlandı.

Kredi Kartlarına Taksitlendirme Süresi

Alınan karara göre; "yenileme merkezi" ya da "yetkili satıcı" niteliğinde olması kaydıyla yenilenmiş ürün niteliğinde olan cep telefonu alımlarında, kredi kartlarında taksitlendirme süresi herhangi bir tutar sınırı olmadan 12 ay olarak belirlendi.

Öte yandan, cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan tüketici kredilerinde vade sınırının belirlenmesinde azamı tutar olan 5 bin TL, 12 bin TL'ye çıkarıldı.

12 bin TL'nin üzerindeki cep telefonlarında ise vade 3 ay olarak uygulanacak.