Cep Telefonu Alımında Vade Sınırı Değişti! Taksit Düzenlemesi Resmi Gazete'de

Cep Telefonu Alımında Vade Sınırı Değişti! Taksit Düzenlemesi Resmi Gazete'de
Cep telefonu alımlarına yönelik kredi ve taksit sınırı yeniden belirlendi. 12 bin TL'nin üzerindeki cep telefonları en fazla 3 taksitle alınabilecek.Cep telefonlarının satışıyla ilgili karar Resmi Gazete'de yayımlandı.Karar...

Cep telefonu alımlarına yönelik kredi ve taksit sınırı yeniden belirlendi. 12 bin TL'nin üzerindeki cep telefonları en fazla 3 taksitle alınabilecek.

Cep telefonlarının satışıyla ilgili karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Karar BDDK Tarafından Alındı

TRT Haber'de yer alan habere göre, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) daha önce verdiği karar çerçevesinde, fiyatı 12 bin TL'nin üzerinde olan cep telefonları 3 taksit ile alınabilecek.

Yenileme merkezleri ya da yetkili satıcılar tarafından yenilenen ürün niteliğindeki cep telefonları ise bu kapsamda değerlendirilmeyecek ve onlara bir sınırlama uygulanmayacak.

Geçtiğimiz hafta Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından yapılan açıklamada cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan tüketici kredilerinde vade sınırını belirleyen 5 bin TL’lik tutarı 12 bin TL’ye çıkardığı duyurulmuştu. Cep telefonu alımında kullandırılan tüketici kredilerindeki vade sınırının, fiyatı 12 bin lira ve altında olan cep telefonları için 12 ay olarak belirlendiği ifade edilmişti.