CHP Asgari Ücret Teklifini Açıkladı! 2023 Asgari Ücret için Yeni Gelişme

CHP Asgari Ücret Teklifini Açıkladı! 2023 Asgari Ücret için Yeni Gelişme
Asgari ücrete yapılacak zammın belirlenmesi için asgari ücret tespit komisyonunun ilk toplantısı 7 Aralık tarihinde gerçekleşti. Komisyonunun ikinci görüşmesi ise 14 Aralık'ta yapılacak. Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısından...

Asgari ücrete yapılacak zammın belirlenmesi için asgari ücret tespit komisyonunun ilk toplantısı 7 Aralık tarihinde gerçekleşti. Komisyonunun ikinci görüşmesi ise 14 Aralık'ta yapılacak. Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısından çıkacak karar milyonlarca asgari ücretli çalışan tarafından merakla beklenirken, partilerin zam teklifleri de netleşmeye başladı. Bu kapsamda, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, konuya ilişkin açıklama yaptı.

CHP'nin Asgari Ücret Teklifi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile partisinin asgari ücret teklifini açıkladı. Veli Ağbaba, asgari ücretin en az 10.128 TL olması gerektiğini belirterek ''Cumhuriyet Halk Partisi olarak az önce 2023 yılı asgari ücret talebimizi kamuoyu ile paylaştık. 2023 yılı için asgari ücret talebimiz en az 10 bin 128 TL'dir.'' ifadelerine yer verdi.

Asgari Ücret Zammı Ne Kadar Olacak?

Asgari ücrete yapılacak zammın, Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarının ardından netlik kazanması bekleniyor. 2023 asgari ücret seviyesi, gerçekleşecek toplantıların ardından önümüzdeki hafta kamuoyu ile paylaşılacak.