Çiftçilere 1 Milyar 222 Milyon Destek Verilecek! Beklenen Açıklama Geldi

Çiftçilere 1 Milyar 222 Milyon Destek Verilecek! Beklenen Açıklama Geldi
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından çiftçilere sağlanacak destekler ile ilgili açıklama yapıldı.

Kırsalı kalkındırmak için çeşitli çalışmalar yürüten, projeler hayata geçiren ve destek ödemeleri ileten Tarım ve Orman Bakanlığı, geçtiğimiz süreçte hibe desteği vereceğini duyurmuştu. Söz konusu hibe desteğinden faydalanabilmek için farklı projeler ile başvuruda bulunan çiftçiler, Bakanlıktan gelecek açıklamaları yakından takip ediyorlardı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da çiftçilere sağlanacak hibe desteğine dair bilgi verdi.

Çiftçilere Hibe Desteği

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın açıklamasına göre, farklı projeler çerçevesinde 1 milyar 222 milyon TL hibe desteği çiftçilere iletilecek. Söz konusu destek ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bakan İbrahim Yumaklı ‘’Kırsalı kalkındıracak projelere 1 MİLYAR 222 MİLYON TL HİBE desteği sağlayacağız. Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi kapsamında projeleri uygun bulunan ve hibe almaya hak kazanan üreticilerimize hayırlı olsun. Türkiye Yüzyılı, üretimin ve üreticinin yüzyılı olacak’’ ifadelerine yer verdi.

Temmuz 2023 Tarımsal Destek Ödemeleri

Hibe desteğinin yanı sıra, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın çiftçilere sağlayacağı tarımsal desteklere dair araştırmalar hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda, temmuz ayında da tarımsal destek ödemesi çiftçilere iletildikçe Bakanlık kamuoyuna bilgi verecek.