Çiftçilere Tam 53 Milyon TL Hibe! Ağustosun Son Tarımsal Destek Ödemesi

Çiftçilere Tam 53 Milyon TL Hibe! Ağustosun Son Tarımsal Destek Ödemesi
Geçtiğimiz Cuma günü Ağustos ayının son tarımsal destek ödemesi yapılırken, belediyelerden gelen haberler çiftçileri sevindirdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın sunmaya devam ettiği tarımsal ve çiftçi destek ödemeleri yakından takip edilirken, ülke genelinde belediyeler desteğe devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Cuma günleri akşam 18.00’den sonra hesaplara yatırdığı farklı kalemlerdeki destek ödemeleri, çiftçiye can suyu olmaya devam ediyor. Ağustos ayı boyunca 4 farklı kategoride tarımsal destek ödemesi verilirken, bu desteklerin ayrıntıları da merak ediliyor.

Ağustos’un Son Tarımsal Destek Ödemesi Yapıldı!

tarimsal-destek.jpg

Ağustos ayının dördüncü tarımsal destek ödemesinin de verildiği bugünlerde Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, toplamda 163.104.000 TL’nin çiftçilerin hesaplarına pay edildiğini aktarmıştı. 25 Ağustos tarihinde yapılan ödemeler, haftanın her Cuma gününde çiftçinin hesabına yattı. Konuyla ilgili olarak ise Bakan Yumaklı, şu açıklamayı yaptı:

"Kırsal Kalkınma Yatırım Desteği kapsamında 133 milyon 965 bin TL, Uzman Eller Projesi Desteği kapsamında 15 milyon 438 bin TL, Lisanslı Depoculuk Desteği kapsamında 13 milyon 701 bin TL olmak üzere toplamda 163 milyon 104 bin TL tutarındaki tarımsal destek ödemesini bugün itibarıyla çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz. Bu desteklerin çiftçilerimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum.”

ekran-resmi-2023-08-31-11-00-15.png

Eskişehir İl Yarım ve Orman Müdürlüğü’nden 53 Milyon Liralık Hibe

Tarım ve Orman Bakanlığı, her ay çeşitli kalemlerde çiftçilere yönelik destekler sunmayı sürdürüyor. Ağustos ayında da Tarım ve Orman Bakanlığı, çeşitli alanlarda 3 farklı ödeme ile çiftçilere destek sağladı. Ayrıca bazı belediyeler de kendi bünyelerinde bulunan çiftçilere destek amacıyla çabalarını sürdürdüler. Belediyeler de kendi projeleri çerçevesinde yürüttükleri yardımlarla ilgi odağı haline gelirken, konuyla ilgili açıklamalar yapıldı.

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, çiftçilere yüzde 50 hibe desteği sağlandığını duyurdu. Yapılan açıklamalarda Eskişehir'de 2295 model basınçlı bireysel su sistemlerinin yaygınlaşma projesi kapsamında toplamda 53.145.000 TL hibe desteği sağlandığını açıklandı.