Çiftçilere Yapılacak Ödeme Bell Oldu! Ton Başına Ödeme Miktarını Cumhurbaşkanı Açıkladı

Çiftçilere Yapılacak Ödeme Bell Oldu! Ton Başına Ödeme Miktarını Cumhurbaşkanı Açıkladı
2023 yılı hububat alım fiyatları çiftçilerin en çok merak ettiği konular arasında yer alırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan da açıklamada bulundu.

Hububat alım fiyatları ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından açıklamada bulundu. 2023 buğday ve arpa alım fiyatları pek çok çiftçi tarafından araştırılırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının ardından, ton başına ne kadar ödeme yapılacağı ve destek priminin tutarı merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan alım fiyatını da destek primini de duyurdu.

2023 Hububat Alım Fiyatları

Buğdayda ton başına 8 bin 250 lira, arpada ise 7 bin lira verileceği belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘’Bugün de Toprak Mahsulleri Ofisinin 2023 yılı buğday ve arpa alım fiyatlarını belirledik. Fiyatları tespit ederken çiftçimizin üretime devam etmesinin yanında maliyetler, iç ve dış piyasa gelişmeleriyle ilgili gıda güvenliği için ihtiyaç olan stokların oluşturulmasını dikkate aldık. Toprak Mahsulleri Ofisimizin alım fiyatlarını ekmeklik buğdayda ton başına 8 bin 250 lira, arpada ise 7 bin lira olarak kararlaştırdık.’’ dedi.

2023/06/09/traktor.jpg

Çiftçilere Prim Ödemesi

Üreticilerimize buğday için ton başına 1000 TL, arpa için ton başına 500 TL verilecek olan prime dair açıklama yapan Erdoğan ‘’Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı tüm üreticilerimize buğday için ton başına 1000 lira, arpa için ton başına 500 lira hububat üretim primi destek olarak verilecektir. Bu rakamlarla üreticilerimizin eline ton başına ekmeklik buğdayda 9 bin 250 lira, arpada ise 7 bin 500 lira geçecektir.” dedi.