Çiftçilerin Hesaplarına Hasar Ödemesi Yatacak! Tarım ve Orman Bakanlığı Duyurdu

Çiftçilerin Hesaplarına Hasar Ödemesi Yatacak! Tarım ve Orman Bakanlığı Duyurdu
Eylül ayının son günlerinde de Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından üreticilere sağlanan ödemelere ilişkin kamuoyuna bilgi veriliyor.

Bu hafta cuma günü de eylül ayının dördüncü tarımsal destek ödemesi ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına yatırılacak. Altı farklı alt başlıktan oluşan tarımsal destek ödemesi TC kimlik numarasının son hanesine göre çiftçilere iletileceği için çiftçiler de tarımsal desteklere dair Bakanlığın güncel duyurularını yakından takip ediyorlar. Eylül ayının ilk gününden itibaren sağlanan tarımsal desteklerin yanı sıra, Tarım ve Orman Bakanı geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile birlikte 1 milyar 60 milyon TL tutarındaki hasar ödemesi ile ilgili kamuoyuna bilgi verdi.

Eylül 2023 Tarım Bakanlığı Ödemesi

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 1 Nisan ile 22 Eylül tarihleri arasında Bakanlık kayısı üreticilerine 1 milyar 60 milyon TL hasar ödemesi gerçekleştirdi. Afetzede kayısı üreticisine sağlanan desteklere dair sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı "İyi günde, kötü günde her daim yanınızdayız. Afetlerden zarar gören kayısı üreticilerimize 1 Nisan-22 Eylül tarihleri arasında 1 milyar 60 milyon lira hasar ödemesi gerçekleştirdik. Üreticilerimizin emeğine ve alın terine sahip çıkıyor, tarımsal üretimi sigorta altına alıyoruz." ifadelerini kullandı.