Çiftçilerin Yüzü Bayramdan Önce Güldü! Tarım ve Orman Bakanlığı Hesaplara Para Yatırdı

Çiftçilerin Yüzü Bayramdan Önce Güldü! Tarım ve Orman Bakanlığı Hesaplara Para Yatırdı
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çiftçilere sağlanan ödemeler ile ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala, gündemin ilk sıralarında Bakanlıkların yapacağı ödemeler yer alıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önceki günlerde yaptığı açıklamada, 17-23 Haziran tarihleri arasında milyonlarca SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklisine bayram ikramiyesinin ve maaşların verileceğini duyurdu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da farklı destek programları çerçevesinde yapılan ödemelere ilişkin kamuoyunu bilgilendiriyor. Bu kapsamda, Tarım ve Orman Bakanlığı da haziran ayının son günlerinde çiftçilere yapılan ödemelere dair bilgiledirmede bulunuyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı Haziran 2023 Ödemeleri

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çiftçilere yapılan ödemelere dair açıklamada bulundu. 714 milyon 823 bin TL tutarındaki pancar avans ödemesi çiftçilerin hesaplarına aktarılırken, söz konusu destek ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bakan Yumaklı ‘’Türkşeker aracılığıyla 714 milyon 823 bin TL’lik pancar avans ödemesini bugün üreticilerimizin hesaplarına aktarıyoruz. Hayırlı ve bereketli olsun’’ ifadelerine yer verdi.

2023/06/09/traktor.jpg

Pancar Avans Ödemesi Yattı Mı?

Çiftçilerin bir süredir merakla beklediği pancar avans ödemeleri, 22 Haziran itibariyle hesaplara aktarıldı. Toplamda 714 milyon 823 bin TL’lik desteğini verilmesinin ardından, tarımsal destek ödemeleri ile ilgili araştırmalar da hız kazandı.

Tarımsal Destek Ödemesi Haziran Ayı 2023

Pancar avans ödemesinin çiftçilerin hesaplarına aktarılması ile birlikte, tarımsal destek ödemelerine dair çiftçilerin araştırmaları hız kazandı. Tarım ve Orman Bakanlığı haziran ayında üç defa çiftçilerin hesaplarına tarımsal destek ödemesini aktardı. Farklı alt başlıklardan oluşan tarımsal destekler düzenli olarak çiftçilere iletilirken, Bakanlık da kamuoyunu bilgilendirmeye devam ediyor. Bu çerçevede, ilerleyen günlerde yapılacak olan ödemeler ile ilgili ayrıntılı bilgilere erişmek isteyen kişiler, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın resmi internet sitesini ziyaret edebilirler.