Çiftçiye büyük müjde! 2023 mazot gübre desteği ödemeleri öne çekildi

Çiftçiye büyük müjde! 2023 mazot gübre desteği ödemeleri öne çekildi
Çiftçilerin gözü ve kulağı mazot gübre desteği ödemelerinde. Çiftçiler, Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan gelecek açıklamayı bekliyor. Mazot ve gübre desteği kapsamında yapılacak ödemeleri bekleyen çiftçilere ödemelerin...

Çiftçilerin gözü ve kulağı mazot gübre desteği ödemelerinde. Çiftçiler, Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan gelecek açıklamayı bekliyor. Mazot ve gübre desteği kapsamında yapılacak ödemeleri bekleyen çiftçilere ödemelerin öne çekildiği müjdesi Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’den gelmişti. Kirişçi, mazot ve gübre desteği ödemelerinin 6 ay öne çekildiğini duyurmuştu. Şimdi gözler 2022-2023 mazot ve gübre desteğinin yatacağı tarihe çevrildi.

Mazot ve gübre desteği ödemeleri merakla bekleniyor. Çiftçilerin beklediği ödeme için gözler Kasım ayında. Bu ay içerisinde hesaplarda olması beklenen ödemelerle ilgili meraklı bekleyiş sürüyor. Bakan Kirişçi, çiftçilere güzel haberi haftalar öncesinden vermiş ve destek ödemelerinin hesaplara yatacağı tarihin öne çekildiğini duyurmuştu. Peki, çiftçilere mazot ve gübre desteği ödemeleri yattı mı? Mazot ve gübre desteği ödemeleri ne zaman yatacak? Mazot ve gübre desteği ödemeleri başladı mı? İşte tüm detaylar…

MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ TUTARI

Mazot ve gübre desteğinin detayları belli oldu. Destek kapsamında organik tarım desteği kategorilerine göre dekar başına 10-100 TL arasında değişen oranlarda, iyi tarın destekleri ise yine kategorilerine göre değişen oranlarda 10-150 TL arasında değişen miktarlarda bir ödeme yapılacak. Bu doğrultuda 2022 yılında dekar başına küçük aile işletmesi desteği 200 TL, fındık alan bazlı gelir desteği 170 TL, katı organik-argomineral gübre desteği 20 TL, zeytin bahçeleri rehabilitasyon desteği ise 100 TL olacak.

MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ ÖDEMELERİ ÖNE ÇEKİLDİ

Normal şartlarda 2023 yılının Mart ayında hesaplara geçmesi planlanan 2022 mazot ve gübre desteği ödemeleri ile ilgili Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’den önemli bir açıklama geldi. Bakan Kirişçi, 2022 yılı mazot ve gübre desteği ödemelerinin 6 ay öne çekildiğini duyurdu. Şimdi gözler mazot ve gübre desteği ödemelerinin hesaplara yatacağı tarihte. Henüz mazot ve gübre desteği ödemelerinin hesaplara yatacağı tarih ile ilgili bir açıklama gelmedi. Kasım ayında hesaplara geçmesi beklenen destek ödemelerinin bu ay içerisinde hesaplarda olması bekleniyor.