Çocuğu Olanlara Sosyal Yardım Parası! İhtiyaç Sahibi Ailelere Destek Ödemesi Müjdesi Verildi

Çocuğu Olanlara Sosyal Yardım Parası! İhtiyaç Sahibi Ailelere Destek Ödemesi Müjdesi Verildi
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından eğitim odaklı sosyal yardım ödemeleri ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

İki gün sonra ülke çapında milyonlarca öğrenci çalacak olan ilk ders zilinin ardından yeni eğitim öğretim dönemine başlayacak. 2023-2024 eğitim öğretim dönemine sayılı günler kala, eğitim destekleri ile ilgili yeni açıklamalar geliyor. Farklı illerde ikamet eden vatandaşlar belediyelerin duyurularını yakından takip ederken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da eğitim odaklı sosyal yardım ödemelerine dair bilgi verdi.

Eğitim Odaklı Sosyal Yardımlar

Toplumun farklı kesimlerine destek ödemeleri sağlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, başta sosyal ve ekonomik destek hizmeti olmak üzere aile destek programı çocuk desteği, şartlı eğitim yardımı, eğitim materyali yardımı ve diğer yardımlar ile birçok destek sunuyor. Dar gelirli ailelerde bulunan çocukların eğitim hayatlarına destek olabilmek için sağlanan yardımlara ilişkin bilgi veren Bakan Mahinur Özdemir Göktaş “Eğitim odaklı sosyal yardımlarla çocuklarımızın donanımlı bireyler olarak yetişmelerini sağlıyoruz. Sosyal yardım ve sosyal hizmet modellerimizle çocuklarımızın eğitim hayatlarına katkıda bulunmayı sürdüreceğiz. Değerlerimiz ve geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitim alanında ihtiyaçlarının karşılanması için kaynaklarımızı kullanmaya devam edeceğiz.” dedi.