Cumhurbaşkanı Erdoğan Talimat Verdi! Kiracılara Müjde

Cumhurbaşkanı Erdoğan Talimat Verdi! Kiracılara Müjde
Konutlarda kira artış oranına yüzde 25 sınırı getirilmişti. Söz konusu artış sınırı devam ederken, artış sınıra uyulmadığı ve fahiş artışların yaşandığına dair vatandaşların şikayetleri sürüyor. Memurlara kira...

Konutlarda kira artış oranına yüzde 25 sınırı getirilmişti. Söz konusu artış sınırı devam ederken, artış sınıra uyulmadığı ve fahiş artışların yaşandığına dair vatandaşların şikayetleri sürüyor. Memurlara kira desteği verileceği önceki süreçte açıklanmıştı. Fahiş kira artışlarıyla mücadele için yeni çalışmalar da hayata geçirilecek.

Kira Artışıyla Mücadele Edilecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, Adalet ve Ticaret Bakanlığı fahiş kira artışlarının önüne geçmek için ortak çalışmalar yürütecekler. Temmuz ayında yüzde 25'lik artış sınırının devam etmesi beklenirken, daha yüksek oranda artışa giden ev sahiplerine ise hapis ya da para cezası uygulanacak.

Memurlara Kira Desteği

Fahiş artış yapan ev sahiplerinin cezalandırılmasına yönelik çalışmalar yapılırken, memurlara kira desteği sağlanacağı da geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulmuştu. İl ve ilçe bazında farklı destek tutarlarının memurlara iletilmesi beklenirken, kamu işçilerinin de destekten faydalanabilmesi bekleniyor. İlerleyen haftalarda, memurlara verilecek kira desteğinin detaylarının netlik kazanacak.