Cumhurbaşkanı EYT Hakkında Açıklama Yaptı! Meclis Gündemine Gelecek

Cumhurbaşkanı EYT Hakkında Açıklama Yaptı! Meclis Gündemine Gelecek
Beştepe’de gerçekleştirilen 2023 yılının ilk Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündemdeki pek çok konuya değindi. Bu kapsamda, bir süredir merakla beklenen Emeklilikte...

Beştepe’de gerçekleştirilen 2023 yılının ilk Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündemdeki pek çok konuya değindi. Bu kapsamda, bir süredir merakla beklenen Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi hakkında bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, düzenlemenin Meclis gündemine yakında geleceğini belirtti.

EYT Ne Zaman Meclise Gelecek?

Kabine Toplantısı'nın ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, EYT düzenlemesinin yakında Meclis'e sunulacağını belirterek ''Geçtiğimiz yılın sonunda EYT düzenlemesini duyurduk. Milyonlarca vatandaşımızın sorunlarını herhangi bir sınırlamaya gitmeksizin çözüme kavuşturacak çalışmayı yakında TBMM’nin takdirine sunuyoruz.'' dedi.

Memur ve Emekli Zammı Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, EYT düzenlemesinin yanı sıra, memur ve emekli maaşlarına yapılan artışa da değindi. Yüzde 25 oranındaki artışın içine sinmediğini belirten Erdoğan, bakanlara oranın artırılması yönünde talimat verdiğini ve zam oranının yüzde 30'a çıkarıldığını söyledi.