Cumhurbaşkanlığı Ödeneği Ne Kadar? Ödenekte Rekor Artış

Cumhurbaşkanlığı Ödeneği Ne Kadar? Ödenekte Rekor Artış
Cumhurbaşkanlığı’nın 2022 senesi ödeneği  büyük oranda arttı.Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bütçe giderlerinin kurumsal sınıflandırılmasına dair tablolarına göre, sene boyunca sürekli ödeneği arttırılan Cumhurbaşkanlığı’nın...

Cumhurbaşkanlığı’nın 2022 senesi ödeneği  büyük oranda arttı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bütçe giderlerinin kurumsal sınıflandırılmasına dair tablolarına göre, sene boyunca sürekli ödeneği arttırılan Cumhurbaşkanlığı’nın mali yıl başlarken 3,8 milyar TL olan ödeneği 11 ay boyunca sürekli arttı. 11 ayın sonunda 6,6 milyar TL’ye yükselerek 2023 yılı bütçesine yakın bir rakama ulaşan Cumhurbaşkanlığı’nın ödenek toplamı 5,8 milyar liraya ulaştı ve bu ödeneğin 4,3 milyar TL’si de harcandı.

Birgün’de yer alan habere göre, Cumhurbaşkanlığı’nın 2022 Yılı Bütçe Teklifi, 2022 mali yılı öncesinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) 4 milyar 39 milyon TL olarak önerildi. Kesinti yapılarak 3,9 milyar milyon liraya düşürülen ödenek toplamı sene boyunca yapılan harcamalar sebebi ile bu hedefin çok üstüne çıktı.

Ara ara aktarılan ödeneklerle kasım sonunda Cumhurbaşkanlığı ödeneği yüzde 52’lik artışla 5,8 milyar liraya ulaştı.

Harcamalarda Her Ay Artış Kaydedildi

Senenin ilk ayında 92 milyon TL harcama yapan Cumhurbaşkanlığı, sene boyunca her ay bu tutarı katlayan harcamalarda bulundu. Mart'ta 870 milyon liraya fırlayan harcama, ağustosta rekor kırdı ve 857 milyon TL oldu. Son ayın harcaması ise 360 milyon TL olarak kayıtlara geçti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı döneminde bütçesi, önceki cumhurbaşkanlarından farklı olarak büyük rakamlara çıktı.

Bütçe, 2022 yılında 3,9 milyar TL olarak Meclis'e önerildi. Bu sene olduğu gibi geçtiğimiz senelerde de bu başlangıç ödenekleri Cumhurbaşkanlığı’na yetmedi.