Cumhuriyet Bayramı İkramiyesi'nde Son Durum! 5.000 TL 29 Ekim İkramiyesi Merak Ediliyordu

Cumhuriyet Bayramı İkramiyesi'nde Son Durum! 5.000 TL 29 Ekim İkramiyesi Merak Ediliyordu
Cumhuriyet Bayramı'nda emeklilere ikramiye ödemesi yapılıp yapılmayacağı büyük bir merakla araştırılırken, güncel açıklamalar da yakından takip ediliyor.

Ramazan ve Kurban Bayramı'nın yanı sıra, bu yıl Cumhuriyetin 100. yılının kutlanacak olması dolayısıyla Cumhuriyet Bayramın’da da emeklilere ikramiye ödemesi yapılacağına dair iddialar ortaya atıldı. Bu kapsamda, 5000 TL ikramiye ödemesi yapılacağına dair haberler gündemdeki yerini korurken, resmi makamlardan gelecek açıklamalar da yakından takip ediliyor.

Emeklilere İkramiye Verilecek Mi?

29 Ekim tarihinde emeklilere 5000 TL tutarındaki Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi verileceğine dair iddialar konuşulurken, henüz bakanlıklardan konuya ilişkin resmi bir açıklama gelmedi. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Sağ da geçtiğimiz günlerde ikramiye ödenmesine dair yaptığı açıklamalarda “Bir tarih vermek benim bulunduğum pozisyon itibarıyla doğru değil. Hangi aşamada olduğunu çok fazla bilmiyorum. Ama Hazine ve Maliye Bakanlığımız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız bu konuda hem emeklilerimizin bize gelen taleplerini karşılamak noktasında hem de bütçe dengesi pozisyonundaki hususu masaya yatırmak suretiyle en doğru kararı vermek için çalışmalarını hızla yapıyorlar. İnşallah bu konudaki çalışmalar nihayete erdiğinde bunu kamuoyuyla paylaşacaklardır” dedi.