Dar Gelirli Ailelere Büyük Müjde! Temmuz Ayı Sosyal Yardımlarda Son Durum

Dar Gelirli Ailelere Büyük Müjde! Temmuz Ayı Sosyal Yardımlarda Son Durum
Aile Destek Paketi kapsamında sosyal yardımların hangi tarihlerde hesaplara yatacağı birçok vatandaş tarafından araştırılıyor.

Her ay 850 TL ile 1.250 TL arasında değişen tutarlardaki sosyal destek ödemeleri yüz binlerce vatandaşın hesabına yatırılıyor. Önceki sene mayısta başlayan ve temmuz ayında yapılacak ödemelerle beraber sona ereceği düşünülen Aile Destek Programı ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aile Destek Programı’nın yıl sonuna kadar uzatıldığını ve dar gelirli vatandaşlara destek programı çerçevesinde ödeme yapılacağını ifade etti. Erdoğan’ın açıklamasından sonra Aile Destek Programı ile ilgili meraklar da arttı.

Aile Destek Ödemeleri Temmuz 2023

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yıl sonuna dek Aile Destek Programı ödemeleri vatandaşlara verilecek. Temmuz ayı ödemelerinin ne zaman hak sahiplerine iletileceğine ilişkin bakanlık henüz açıklamada yapmadı ancak önümüzdeki günlerde sosyal yardımların verilmesi durumunda Bakanlığın kamuoyunu bilgilendirmesi bekleniyor.

Aile Destek Ödemesi Tutarı

Aile Destek Programı’nın uzatılacağının açıklanmasıyla beraber temmuz ödemeleri için birçok vatandaş bekleyişini sürdürürken, söz konusu desteğin tutarı da araştırılıyor. Hane içinde kişi başına düşen aylık gelire göre verilen yardımlar şu şekilde:

450 TL ve altı olanlar: 1.250 TL alacak
450 TL üzeri – 911,15 TL ve altı olanlar: 1.100 TL alacak
911,15 TL üzeri – 1372,30 TL ve altı olanlar: 950 TL alacak
1372,30 TL üzeri – 1833,45 TL’den az olanlar: 850 TL alacak

Aile Destek Ödemelerine Zam Yapılacak Mı?

Asgari ücrete, emekli ve memur maaşlarına zam gelmesinden sonra, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da destek ödemelerindeki artışla alakalı bilgilendirme yaptı. Aile Destek Programı ödemelerine zam yapılacağına ilişkin ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Çocuk Desteği Bileşeni Nedir?

Aile Destek Programı’nda farklı ödemelerde bulunuyor. Bu kapsamda, çocuk desteği bileşeni de araştırılıyor. Dar gelirli ailelere sunulan çocuk desteği de hane içinde bulunan çocuk sayısına göre belirleniyor.

Çocuk Desteği Ödemeleri Şu Şekilde:

1-2 çocuklu hanelere: 350 TL
3 çocuklu hanelere: 450 TL
4 çocuklu hanelere: 550 TL
5 ve üzeri sayıda çocuklu hanelere: 650 TL