Deprem Yardımı Hesaplara Yatıyor! Hane Başı Destek Ödemeleri Başladı

Deprem Yardımı Hesaplara Yatıyor! Hane Başı Destek Ödemeleri Başladı
Kahramanmaraş merkezli yaşanan 2 büyük deprem 11 ili (Elazığ'ın da deprem bölgesine dahil edilmesiyle) vururken, depremin ardından başlayan arama kurtarma faaliyetleri hala sürüyor. 6 Şubat saat 04.17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık...

Kahramanmaraş merkezli yaşanan 2 büyük deprem 11 ili (Elazığ'ın da deprem bölgesine dahil edilmesiyle) vururken, depremin ardından başlayan arama kurtarma faaliyetleri hala sürüyor. 6 Şubat saat 04.17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde yaşanan 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından öğle saatlerinde Elbistan'da meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki deprem yıkıcı etkilere sebep oldu. Çok sayıda kişi yaşamını yitirirken, birçok kişi de yaralandı. Öte yandan enkazdan sağ olarak çıkan, kurtulan vatandaşların ise evleri yıkıldı ya da ağır hasar aldı.

Arama kurtarma çalışmalarından duyulacak müjdeli haberler için bekleyiş devam ederken, depremin yaralarının sarılması için çalışmalarda başladı. Bu kapsamda, depremzedelere sağlanacak destek ödemelerine ilişkin araştırmalar yapılıyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından 10 bin TL'lik deprem yardımı yapılacağı ifade edilmişti.

Depremlerde konutları hasar görenlere 10 bin TL tutarındaki Hane Başı Destek Ödemeleri yapılmaya başlandı. Peki depremzedelerin ödemeleri nereye yapılacak?

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, bu ödemelerin, devam eden hasar tespit çalışmaları sonuçlandıkça yapıldığı ifade edildi.

Ödemeler, AFAD, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün ortaklığıyla kesinleşmemiş hasar tespit verileri üzerinden alınan ikametgah verisi dikkate alınarak yapılıyor.

Şimdiye kadar 337 bin 933 hanede hasar tespit çalışması tamamlandı ve ödemelere başlandı.

Ödemeler için e-Devlet'ten başvuru şartı bulunmuyor.

Hane Başı Destek Ödemeleri Nereye  Yatıyor?

Hane Başı Destek Ödemeleri, Ziraat Bankasında hesabı bulunanların doğrudan hesabına, hesabı bulunmayan vatandaşların ise T.C. kimlik numaralarına yatırılıyor.

Ödemeler Hesaplara Gönderildi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu depremzedelere 10 bin TL yardımın yapılacağını dile getirdi. 337 bin 933 aileye sağlanan desteğe ilişkin Bakan Soylu “Her tarafa herkese en yüksek noktaya kadar ulaşılmaya çalışılıyor. Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği depremzedelere her aileye yardım konusunda 335 bin 956 aileye 10’ar bin lira hesaplarına gönderildi.” ifadelerini kullandı.

Depremzedelere Destek Yardım Ödemesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı’ndan sonra destek ödemelerine ilişkin bilgi verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk etapta oturulamaz durumdaki hane başına 15 bin TL taşına ve 2 bin TL ile 5 bin TL arasında kira yardımı verileceğini ifade etti. Öte yandan, hane başına 10 bin TL destek ödemesi yapılacağı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da duyurulmuştu. Depremde yaşamını yitiren vatandaşların yakınlarına acil ihtiyaçları için 10 bin TL nakdi yardım verilecek.