Depremzedelere Verilecek Kira Yardımı Belli Oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı

Depremzedelere Verilecek Kira Yardımı Belli Oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı
Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem 10 ili derinden etkiledi. Deprem sonrasında başlayan arama kurtarma çalışmaları devam ederken, depremin yaraları da sarılmaya çalışılıyor. Bu kapsamda, Kabine Toplantısı'nın ardından...

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem 10 ili derinden etkiledi. Deprem sonrasında başlayan arama kurtarma çalışmaları devam ederken, depremin yaraları da sarılmaya çalışılıyor. Bu kapsamda, Kabine Toplantısı'nın ardından kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremzedelere verilecek desteklere dair bilgi verdi.

Depremzedelere Kira Desteği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk etapta oturulamaz durumundaki hane başına 15 bin TL taşınma ve 2 bin TL ile 5 bin TL arasında kira yardımı verileceğini belirtti.

Deprem Sonrası Destek Ödemesi

Depremde hayatını kaybeden vatandaşların yakınlarına acil ihtiyaçları için 100 bin TL nakdi yardım ve hane başına 10 bin TL destek ödemesi verilecek. Söz konusu destekler ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan ''Yılgınlığa, bezginliğe, yorgunluğa, yeise asla kapılmadan, beraberce bu felaketin acısını dindirecek, yarasını saracak, kayıplarını telafi edeceğiz. Devlet ve millet olarak, ele ele vererek hiçbir mağdur ve mazlumu sahipsiz bırakmayacağız.'' ifadelerine yer verdi.