Depremzedelerin Tüm Borçları Silindi! Karar Resmi Gazete'de Yayımlandı

Depremzedelerin Tüm Borçları Silindi! Karar Resmi Gazete'de Yayımlandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de, evi ağır ve orta hasarlı depremzedelerin elektrik ve doğalgaz borçlarının silinmesi kararı yer aldı. Silinen fatura borçlarına ilişkin dava ve icra takipleri de...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de, evi ağır ve orta hasarlı depremzedelerin elektrik ve doğalgaz borçlarının silinmesi kararı yer aldı. Silinen fatura borçlarına ilişkin dava ve icra takipleri de kaldırıldı.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile konutu ya da iş yeri yıkılan, acil yıkılacak, ağır ve orta hasarlı hale gelen afetzedelerin 6 Şubat'a kadar olan elektrik ve doğalgaz borçları silindi.

Afetzedelerin 6 Şubat'a kadar olan fatura borçlarının Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan karşılanacak. Depremzedelerin yine 6 Şubat'a kadar olan elektrik ve doğalgaz borçlarından kaynaklı dava ve icra takipleri de kaldırıldı.

Karara göre; Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'nın tamamıyla Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde elektrik ve doğalgaz abonelerinin 6 Şubat'tan bu yana olan faturalarının ödemesi, 31 Mayıs 2023 tarihine kadar ertelendi. Bu faturalar Haziran ayından itibaren gecikme zammı olmaksızın 6 ayda eşit taksitlerle ödenebilecek.